*Nettavisen* Sport.

Aleesami etter tapet mot Spania: - Jeg driter fullstendig i spillerbørs og personlige meninger til fotballeksperter

KREVENDE: Haitam Aleesami hadde ingen enkel dag på jobben mot Spania. Foto: Fredrik Varfjell (Bildbyrån)

Haitam Aleesami (27) får slakt på flere spillerbørser etter Spania-kampen.

24.03.19 13:18

MESTALLA (Nettavisen): Det ble en tøff kveld for den norske venstrebacken da Norge tapte 1-2 i EM-kvalifiseringen borte mot Spania lørdag kveld.

Aleesami glapp i markeringen da Rodrigo sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter 16 minutter på Mestalla, mens Håvard Nordtveit må ta skylden for 2-1-målet etter at Spania fikk straffe som følge av en situasjon som startet med pasningsfeil fra midtstopperen.

Begge må nå tåle slakt på diverse spillerbørser etter kampen.

Nettavisen endte opp med å gi både Nordtveit og Aleesami 3 på børsen. Det samme gjorde Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås og TV 2-ekspert Jesper Mathisen. VG og Dagbladet gir også Nordtveit 3, men har vært enda mer nådeløse med Aleesami som får 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Aleesami fikk etter kampen spørsmål om hva han synes om dommen fra avisene. Han er tydelig på at han respekter og forstår at eksperter og andre har meninger om hvordan spillere presterer, men hevder han ikke bryr seg om det.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg driter fullstendig i spillerbørs og hva personlige meninger til fotballeksperter er. Det eneste jeg bryr meg om er å ta steg med laget, analysere hva som ikke går bra og hvor vi kunne vært råere. For eksempel på målet hvor man kunne vært enda råere i markeringen, sier Aleesami.

Den norske venstrebacken erkjenner at han ble litt for passiv i den første omgangen mot Spania. Han synes spanjolene til tider var flinke til å få de norske spillerne ut av posisjon.

- Jeg forsøker å gjøre alt sammen med lagkamerater ved å stenge rom og holde nullen. Vi mislykkes, men det blir mye løping uten ball, sier Aleesami til Nettavisen.

Nordtveit om tabben: - Veldig kjipt

Håvard Nordtveit får også hard medfart av ekspertene etter tilbakespillet som til slutt avgjorde kampen. Selv synes han det var tungt at det skulle skje på den måten.

- Det er veldig kjipt. Når vi klarer å komme tilbake til 1-1, får vi blod på tann og har vi lyst til å gjøre noe stort og ta med oss ett poeng herfra. Men så er det småfeil som skjer, og på dette nivået her blir man straffet med en gang, sier Nordtveit til Nettavisen.

Han forklarer tilbakespillet som ble starten på straffesituasjonen slik:

- Jeg skal spille den tilbake til Rune, men hadde den vært litt hardere hadde alt vært i skjønneste orden. Når man er fotballspiller må man være forberedt på alle mulige ting, og desto lenger bak i banen man spiller, desto mindre marginer er det. Jeg kunne kanskje bare spilt ballen ut til innkast, men ni av ti slike pasninger sitter, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

TABBE: Håvard Nordtveit rotet det til mot Spania. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (Bildbyrån)

Støtter hverandre

Selv om enkelte spillere på Norge kunne løst noen av nøkkelsituasjonene i kampen på en bedre måte, så forteller Aleesami at ingen blir pekt ut som noen syndebukker i spillergruppen.

- Vi er en fin gruppe. Det er ikke sånn at man skal henge ut Tarik, Håvard eller meg for glipp av markering. Vi er et lag og vi vinner og taper sammen. Når det går bra så vinner vi sammen og når en av oss får en smell så tar vi den smellen sammen, forklarer venstrebacken.

Til tross for tapet mener 27-åringen at det er flere positive ting å ta med seg videre.

- Vi klarer å score mål på bortebane mot Spania. Vi løper for hverandre og «fighter» sammen som lag. Vi får ta med oss det positive inn mot Sverige-kampen, forteller Aleesami.

Lagerbäck forsvarer spillerne

Landslagssjef Lars Lagerbäck var ikke interessert å snakke enkeltspillere like etter lørdagens kamp på Mestalla.

- Når det gjelder indivuduelle bedømmelser, tenker jeg ikke å gi meg ut på noen sånne, med unntak av Rune (Almenning Jarstein) som jeg synes gjorde en veldig bra kamp. Jeg vil se kampen på nytt først, sa Lagerbäck til Nettavisen sent lørdag kveld.

På pressekonferansen dagen derpå tar han imidlertid sitt lag i forsvar. Landslagssjefen refererer til kampstatistikken og sammenligner den med oppgjørene mellom Spania - Kroatia og Spania - England. Den illustrerer at Norge statistisk sett var på høyde med de to nasjonene. Lagerbäck opplever norske mediers dom som for streng.

- Jeg pleier ikke å se så mye på det dere skriver, men denne gang gjorde jeg det med bakgrunn i noen spørsmål jeg fikk etter kampen. Under middagen tok jeg det opp med spillerne. Det var viktig å fortelle dem hvordan jeg og Perry vurderer kontra hvordan dere gjør det, poengterer Lagerbäck.

- Detektivjobb

- Om vi vurderte dem på samme måte som dere så ville vi nok ikke vinne en eneste kamp. Hvem jeg tenker på får dere finne ut selv. Litt detektivjobb må dere kunne gjøre, fortsetter landslagssjefen.

Svensken mener hensynet hvilken motstander Norge møter bør settes høyere.

- For meg er det utrolig viktig når jeg vurderer at man ser på relasjonen til motstanderen. Våre spillere vet godt at Spania har bedre spillere og et bedre lag enn oss, sier Lagerbäck.

- Skulle jeg ha sammenlignet dem med spanske spillere så ville de havnet ganske lavt på en rankingskala. Ser jeg ut ifra våre forutsetninger så vil jeg si at spillerne lå på 5 på en skala fra 1-10. Det var ingen store forskjeller, forklarer landslagssjefen.

Han trekker frem nevnte Nordtveit som han mener gjorde en av sine beste landskamper defensivt.

Norge møter Sverige i neste kamp i EM-kvalifiseringen førstkommende tirsdag på Ullevaal stadion klokken 20:45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag