*Nettavisen* Sport.

Aleesamis klubb vurderer rettslige skritt etter «urettferdig» nedrykk

NED ET HAKK: Den franske ligaforeningen har bestemt seg for å sende Haitam Aleesami og Amiens ned en divisjon, mens Kylian Mbappé og PSG er kåret til seriemester.

NED ET HAKK: Den franske ligaforeningen har bestemt seg for å sende Haitam Aleesami og Amiens ned en divisjon, mens Kylian Mbappé og PSG er kåret til seriemester. Foto: Thibault Camus (AP / NTB scanpix)

- Mangel på menneseklighet og rettferdighet, mener klubbpresidenten.

01.05.20 16:22

Amiens vurderer sine rettslige muligheter som følge av beslutningen som sender klubben ned til nivå to i fransk fotball

Den franske ligaen valgte torsdag å avslutte sesongen med den nåværende stillingen som sluttabell. Dermed er Paris Saint-Germain seriemester, mens Amiens med Haitam Aleesami og Toulouse med Ruben Gabrielsen rykker ned fra Ligue 1.

Les mer: Fredagens Premier League-rykter

30 poeng å spille om

Det gjensto i utgangspunktet ti serierunder i ligaen, og Amiens er alt annet enn fornøyd med skrivebords-nedrykket klubben ble påført.

- Umiddelbart føler jeg at dette er urettferdig fordi Amiens ikke får muligheten til å kjempe til siste slutt om å holde seg i Ligue 1. Det var fortsatt 30 poeng å spille for, sier klubbpresident Bernard Joannin.

- Sportslig likestilling er ikke blitt respektert her, jeg synes beslutningen er urettferdig, og jobben min er å forsvare Amiens, fortsetter han.

Ønsker 22 lag

Joannin sier at han respekterer avgjørelsen om å avslutte sesongen av helsemessige årsaker, men han synes ikke det er riktig at lag rykker ned en divisjon som følge av fotballstansen.

- Dette er mangel på menneskelighet og rettferdighet fra fotballigaen. I basketball og rugby rykket ingen lag ned. Vi forbeholder oss retten til å ta saken videre slik at det kan ende på en rettferdig måte.

Amiens-presidenten foreslår samtidig en utvidelse av ligaen til 22 lag, slik at Amiens og Toulouse beholder sine plasser, mens Lorient og Lens rykker opp til Ligue 1.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag