Aleksander Melgalvis bøtelagt etter flaggplantingen mot Vålerenga

STRAFFES: Aleksander Melagalvis er ilagt bot etter flaggstuntet mot Vålerenga

STRAFFES: Aleksander Melagalvis er ilagt bot etter flaggstuntet mot Vålerenga Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

LSK-spilleren bøtelegges etter flaggstunt mot erkerivalen.

10.07.19 09:28

Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis har blitt ilagt en bot på 7500 kroner etter flaggplantingen i midtsirkelen på Intility Arena etter Lillestrøms 3-0 seier over Vålerenga i mai.

Norges Fotballforbund uttaler blant annet følgende i en pressemelding.

Etter Utvalgets oppfatning rammes anmeldtes atferd av NFFs lov som angir at sanksjon kan ilegges dersom det foreligger ”upassende opptreden mot spillere, dommere, trenere, publikum eller andre”. Utvalget anser plassering av klubbflagg på banen til motstanderlaget som ”upassende opptreden”, og det er således grunnlag i NFFs regelverk for å sanksjonere handlingen.

Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at hendelsen fant sted etter oppgjøret mellom VIF og LSK, som er å anse som en høyrisikokamp og som i seg selv innebærer store sikkerhetsmessige utfordringer og krever iverksatt en rekke ekstratiltak både før, under og etter kampen. Det forhold at det foretas en slik provoserende handling som her er tilfelle i tilknytning til en kamp av denne karakter, bidrar til å øke farepotensialet ved handlingen.

På bakgrunn av den ovennevnte helhetsvurdering, med blant annet henvisning til sanksjonsnivået i de tidligere sakene hvor spiller har vist finger til publikum, har Utvalget kommet til at en bot på kr. 7 500,- er passende.

Skjerpende omstendigheter

NFF er tydelige på at Melgalvis handlinger vurderes i skjerpende retning på grunn av kampens betydning og de provoserende effektene den skapte ovenfor motsanderlagets supportere.

Supportere fra begge lag stormet banen i etterkant av Melgalvis sitt stunt og det skapte kaotiske scener ute på banen.

Videre er det å anse som skjerpende at handlingen ble foretatt på hjemmebanen til Vålerenga. Det forhold at et klubbflagg plantes på banen til motstanderlaget vil kunne ha særlig provoserende effekt på hjemmelagets supportere, hvilket tilsier at handlingen er egnet til å skape negative reaksjoner og handlinger hos tilhengerne.

I etterkant av hendelsen kommenterte Lillestrøm-trener Jørgen Lennartson følgende til Nettavisen.

- Jeg så ikke alt som hendte. Det var ikke noe av det beste Melgalvis har gjort i sitt liv. Men i dag vil jeg helst snakke om fotball. Men jeg forstår at VIF-fansen blir forbannet, sa Lillestrøm-treneren til Nettavisen

Lillestrøm kunne feire en knusende seier i hatoppgjøret på Intility Arena. Gjestene vant kampen 3-0.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.