*Nettavisen* Sport.

Aleksander vant 2 mill.

Foto: PokerStars.com

Aleksander Strandli (21) kom på 3. plass i EPT-finalen i Monte Carlo. Dermed er han to millioner kroner rikere.

21.09.06 15:54

EPT-finalen i Monte Carlo er tidenes største pokerturnering på europeisk jord, målt i premiepenger. 298 av Europas beste pokerspillere spyttet i 10.000 euro hver for å få delta - og førstepremien var på hele 7,2 millioner kroner.

21 år gamle Aleksander Strandli fra Kolbotn var med helt til finalen, og endte på tredjeplass. Belønningen er to millioner kroner. Ikke verst for fire dagers intens kortspilling!

Felt av riverkortet
Slik rapporterte poker.no om hånden som til slutt sendte 21-åringen ut av turneringen:

«Aleksander blir nødt til å ta en sjanse mot Jeff som går all-in. Jeff har Q-10 mot Aleksanders K-8. Alt ser bra ut før river, men der kommer det en 10'er. Dermed er Aleksander ute på 3. plass. Fantastisk turnering for Aleksander som vi virkelig trodde skulle ta dette hjem.»

Jeff Williams fikk etter dette et enormt overtak på Arshad Hussain, og tok til slutt seieren hjem da hans A-10 holdt mot Hussains A-8. Williams fikk dermed førstepremien på 7,2 millioner norske kroner, mens Hussain fikk 4 millioner kroner for andreplassen i sesongens siste EPT-turnering.

- Deilig å spille
Tidligere på dagen, da det var seks spillere igjen, fikk TV 2 Nettavisen et intervju med Aleksander:

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme så langt, men håpet var jo der. Det er deilig å sitte å spille nå, sa Aleksander.

Han mente han hadde bra kontroll på de andre spillerne:

- Jeg spiller stramt, og lykkes foreløpig med det. De spillerne som er igjen nå, er ganske urutinerte, så jeg føler meg erfaren, sa 21-åringen i pausen.

Målet var å vinne hele turneringen.

- Men uansett hva som skjer nå, blir jeg ikke skuffet, sa Aleksander. Det var en sannhet med modifikasjoner, skulle det vise seg. Strandli trengte nemlig litt tid for seg selv da 10'eren kom på river og slo ham ut.

Kolbotngutten spiller poker på heltid nå, men har planer om å ta opp fag på videregående fra høsten av.

Pokernasjonen Norge
Norge har virkelig markert seg i europeisk poker det siste året:

Sverre Krogh Sundbø ble nummer to i EM i fjor, men fikk EM-tittelen fordi turneringsvinner Tony Guoga er fra Australia. Og i EPT, kontinentets største pokertour, har nordmenn vært på finalebordet de fleste gangene. Men ingen har nådd helt til topps. Jonas Helness ble nummer to i London, Gunnar Østebrød ble nummer to i Baden og Edgar Skjervold ble nummer to i København. I tillegg har Torstein Iversen vært på finalebordet to ganger.

Ingen av disse har imidlertid fått med seg så mye penger som Aleksander Strandli klarte.

EPT Monte Carlo - Prispengene:
1. 900.000 euro - 7,2 millioner kroner
2. 492.000 euro - 3,9 millioner kroner
3. 251.000 euro - 2,0 millioner kroner
4. 195.000 euro - 1,5 millioner kroner
5. 168.000 euro - 1,3 millioner kroner
6. 140.000 euro - 1,1 millioner kroner
7. 112.000 euro - 0,9 millioner kroner
8. 84.000 euro - 672.000 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.