Aleksej Poltoranin (31) var en av løperne som ble arrestert av østerriksk politi under ski-VM i Seefeld i februar.

Onsdag snakker langrennsløperen ut for første gang. I et intervju med kasakhstanske BNews nekter Poltoranin for å ha dopet seg.

- Nei, det er løgn. Jeg har ikke brukt blodoverføring, hevder 31-åringen.

- Alle testene mine viste at jeg ikke tok ulovlige stoffer. Jeg hadde tenkt på å benytte meg av den forbudte metoden, men droppet det. Jeg stoppet i tide og jeg droppet tankene om doping, sier Poltoranin til avisen.

Disse påstandene er stikk i strid med hva østerrikske myndigheter meldte under mesterskapet. I en pressemelding underveis i mesterskapet meldte nemlig myndighetene at Poltoranin hadde innrømmet bruk av bloddoping, og at han derfor var sluppet fri fra varetekt.

Ble satt i en kald kjeller

Han forklarer at han ble arrestert av politiet på morgenen den 27. februar. Derfra ble han ført til en kald kjeller.

- Jeg var i isolasjon i en kald kjeller med et minimum av fasiliteter, forklarer den dopingutestengte utøveren.

Poltoranin sier han tenkte på familien, og at han ville gjøre hva som helst for å komme fri fra politiet. Han takker den kasakhstanske befolkningen for støtten i etterkant av VM, og sier at han framover vil prøve å komme seg etter sjokket i Østerrike.

- Nå prøver jeg å komme meg fra det psykologiske traumet etter å ha vært i fengselet, sier 31-åringen.

Én av fem

Poltoranin er én av fem langrennsløpere som ble arrestert under mesterskapet i Seefeld. De andre fire er esterne Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv, samt hjemmehåpene Dominik Baldauf og Max Hauke.

De to sistnevnte ga onsdag sine første intervjuer med østerrikske Kronen Zeitung. Der sier de at de levde et dobbeltliv, og at de hadde drevet med bloddoping siden 2017.

De kastet også skylden over på Johannes Dürr, som nylig ble arrestert av politiet. Dürr har tidligere blitt tatt for doping, og det er han som skal ha overbevist Baldauf og Hauke om å starte med det.

Tysk lege

Alle de dopingtatte utøverne var tilknyttet den tyske dopinglegen Mark Schmidt. Tyskeren skal ha over 60 idrettsutøvere på klientlisten, og han skal nå visstnok ha bestemt seg for å samarbeide med politiet, etter å ha blitt arrestert i forbindelse med VM-razziaen.

Under razziaen i tyske Erfurt, der Schmidt har tilholdssted, skal politiet ha funnet over 40 blodposer. Schmidt skal ha jobbet med utøvere i flere idrettsgrener, inkludert både fotball og håndball.

LES FLERE SAKER OM DOPINGSKANDALEN HER: