ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Jeg er litt usikker på hvordan det gikk sin gang, men det har nok med min keepertrener Onar Nymoen å gjøre, sier Alexander Pedersen (26) til Nettavisen.

Han har nettopp lagt bak seg noen heftige dager, etter at han plutselig fikk en henvendelse fra landslaget med spørsmål om han kunne stille på trening før kampene i Nations League.

For mens Ståle Solbakken ventet på at André Hansen og Sten Grytebust skulle ankomme samlingen etter sine kamper i Eliteserien, vendte landslaget blikket mot Lyn og 3. divisjon.

Med kun Ørjan Nyland til stede i Solbakkens tropp, valgte landslagsledelsen å hente inn 26 år gamle Pedersen - som til vanlig spiller på nivå fire i Norge.

Den tidligere Start- og KFUM-keeperen fikk dermed en treningshelg han ikke i sin villeste fantasi hadde sett for seg ved å hospitere med A-landslaget søndag og mandag.

- Jeg trodde det var en spøk. Det var både rart og surrealistisk, sier han om da landslagshenvendelsen kom.

- Gutta begynte å melde litt

26-åringen gikk fra å stoppe skudd fra Lyn-spillerne i 3. divisjon til å skulle parere avslutninger fra Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Martin Ødegaard.

- Det var utrolig gøy. Det er en gruppe med veldig fine gutter. Det er vanlige mennesker, men de er bare jævlige gode i fotball, sier han og ler.

Hertha Berlin-proff Fredrik Bjørkan lot seg også imponere av Pedersen, som har to kamper for Norge U19 tilbake i 2014.

- Jeg synes han gjorde en utrolig bra jobb. Han holdte på å holde nullen da vi spilte fire mot fire, og det er imponerende i seg selv. Han har gjort en kjempejobb, sier venstrebacken til Nettavisen.

Pedersen sier han fikk inntrykk av at landslagsspillerne ikke hadde alt for store forventninger til ham da han troppet opp på trening, men at de begynte å sperre opp øynene underveis i treningen Bjørkan refererer til.

- Jeg holdt nullen fram til siste internkamp på trening, og da begynte gutta å melde litt. Jeg tror ikke de hadde så store forventninger til en keeper fra nivå fire. De tenkte sikkert at det kom en kjegle, men det gikk veldig bra, sier han og humrer.

Overrasket over Ødegaard: - Treffer på de mest finurlige pasningene

Mot slutten av treningen kom også den ultimate oppgaven for keeperen, da 15 minutter med avslutningstrening ventet for Erling Braut Haaland og de resterende norske spisstjernene.

- Han er i en klasse for seg. Han er helt utrolig god, og treffer der han vil treffe hver gang. Det faller ham så naturlig å score mål, forteller Lyn-keeperen.

Etter at Hansen og Grytebust har sluttet seg til landslagstroppen, er det nå tilbake til hverdagen for Pedersen.

Det betyr ettermiddagstrening med Lyn, som kjemper om opprykk fra 3. divisjon denne sesongen.

- Det er noen hakk opp der til skuddene til Erling og de andre offensive spillerne til Norge, påpeker keeperen som likevel lot seg mest imponere over Norges kaptein.

- Jeg vet han er god, men det å se hvordan han er så behagelig og rolig med ballen... Vi spilte fem mot fem hvor det er ganske trangt, men det virker som han har all verdens tid, og han treffer på de mest finurlige pasningene.

Norge spiller første Nations League-kamp mot Serbia torsdag 2. juni. Nettavisen er på plass i Beograd og gir deg alt fra oppgjøret!