Gå til sidens hovedinnhold

Alexander Aamodt Kilde har fått påvist koronavirus

Det bekrefter Norges Skiforbund søndag.

Alpinisten Aleksander Aamodt Kilde har testet positivt for Covid-19. Han er i god form og er nå isolert etter gjeldende retningslinjer, melder Norges Skiforbund.

Testene ble rutinemessig utført da Aamodt Kilde kom hjem til Norge onsdag denne uka, etter verdenscupåpningen i Østerrike og et sponsoroppdrag, opplyses det.

- Ingen andre smittet

Ingen andre utøvere på alpinlandslaget skal være smittet og alle har testet negativt for Covid-19, står det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Braathen: - Han har valgt Team Kristoffersen og er ikke min lagkamerat

- Aleksander fulgte alle rutiner da han var utenlands og etter at han kom hjem til Norge, men likevel har han dessverre blitt smittet, sier landslagslege Trond Floberghagen.

- Jeg har lettere symptomer, men allmenntilstanden er god. Jeg er optimistisk med tanke på å bli frisk ganske raskt, og forholder meg til gjeldende smittevernregler, sier Aamodt Kilde.

Norges Skiforbund skriver videre at Aleksander Aamodt Kilde ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken.

Verdenscupen i alpint fortsetter uansett ikke før et stykke ut i november.

13. november er det parallelslalåm i østerrikske Lech/Zürs og deretter følger slalåmrenn i finske Levi 21. og 22. november, og 5. og 6. desember er det super-G-renn i sveitiske St. Moritz.

Vant verdenscupen

28-åringen er regnet som én av Norges aller beste alpinister og han vant verdenscupen sammenlagt i 2020-sesongen.

LES OGSÅ: Lucas (20) tok sensasjonell seier, men nå advarer ekspert stortalentet

Siden 2016 har han hele 18 pallplasser i verdenscupsammenheng. De fleste av dem har kommet i super-G og utfor.

Under verdenscupåpningen i Østerrike sist helg kjørte Aamodt Kilde ut i første omgang med startnummer tre. Han forsvant ut av løypa etter en lovende åpning med bestetid på første passeringspunkt oig var ute av konkurransen.

Rennet i Østerrike ble for øvrig vunnet av en annen nordmann, unggutten Lucas Braathen, som med det tok sin første verdenscupseier.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken