Liverpools høyreback har en fryktet dødballfot. Det har vært et av storlagets viktigste angrepsvåpen de siste årene.

I et større intervju med The Athletic røper Alexander-Arnold litt av tankegangen sin når han tar de giftige dødballene. Han går gjennom flere av sine målgivende pasninger, blant annet hjørnesparket han slo da keeper Alisson headet Liverpool til 2-1-seier mot West Bromwich i mai.

– Jeg visste at han var der. For da jeg løp for å hente ballen før corneren, måtte jeg vente på ham. Vi ville slå den innoverskrudd, siden det skaper kaos. Du får folk i og rundt femmeteren, du kan få et selvmål, eller ballen kan gå via en av dine egne spillere. Du må bare sette ballen inn i rett område, forteller Alexander-Arnold.

Målet sørget for en svært viktig Liverpool-seier. Den ble avgjørende for at laget klarte å kvalifisere seg til denne sesongens Champions League.

Gullfot

Alexander-Arnold har slått ni målgivende pasninger så langt denne Premier League-sesongen. Det er flest av alle, med unntak av lagkamerat Mohamed Salah, som har like mange.

Gjennom hele karrieren står han totalt med godt over 50 målgivende pasninger i alle turneringer. Det er sterke tall for en høyreback, som fortsatt bare er 23 år gammel. Innleggene og dødballene hans har vært en viktig del av Liverpools suksess under Jürgen Klopp.

De fleste husker nok for eksempel høyrebackens snarrådighet da han serverte Divock Origi i Champions League-semifinalen mot Barcelona i 2019. Alexander-Arnold tok hjørnesparket mens motstanderne ikke fulgte med. Origi kunne enkelt sette inn målet som sørget for at Merseyside-laget tok seg til finalen.

I intervjuet med The Athletic forklarer han at han stort sett sikter mot ledig rom når han tar dødballer.

– Du vet hvem du sikter på. De to midtstopperne er de største målene i laget vårt. Så har du også Diogo (Jota) og Sadio (Mané) som er skremmende i luften. Det handler om å treffe de rette områdene.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt-profil har signert for tysk klubb

Ønsker å forbedre det defensive

Alexander-Arnold har fått mye ros for sine offensive kvaliteter. Defensivt har tonen fra eksperter og andre vært annerledes til tider.

Han erkjenner at spillet bakover er noe han må jobbe med.

– Jeg har alltid visst hva jeg må jobbe med og hvordan jeg skal bli bedre. Det handler om innsats på trening og i kamper.