Gå til sidens hovedinnhold

Alexander-Arnold ut med skade da Saka sikret England-seier

Liverpool-spilleren så bekymret ut da han hinket av banen rett før kampslutt.

Arsenal-talentet Bukayo Saka scoret det eneste målet i et relativt tamt oppgjør mellom England og Østerrike i Middlesbrough onsdag.

Landslagssjef Gareth Southgate kunne glede seg over 1-0-seier og at han fikk testet en rekke spillere snaue to uker før EM-starten mot Kroatia.

Han valgte å starte med EM-vrakede Jesse Lingard på høyrekanten, men ellers var det EM-klare spillere som var med Southgates startellever.

LES OGSÅ: Mener Uniteds kaptein ikke har noe i EM-troppen å gjøre: - Det er noe som skurrer

Mot slutten av kampen måtte imidlertid Liverpools Trent Alexander-Arnold ut med en skade. Det så ut til å bekymre den offensive høyrebacken.

- Dette er scener som England ikke liker å se. Trent Alexander-Arnold, som det var så mye drama rundt, hinker av med det som ser ut som en strekk. Kanskje kan det der være EM som ryker. Det får vi vel vite i løpet av de neste dagene, sier TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

- Det er et slør av tristhet over det blikket til Alexander-Arnold, sier han.

LES OGSÅ: Southgate tok ut Englands EM-tropp

Saka var mye involvert i det offensive spillet og markerte seg også da han scoret 1-0-målet etter 55 minutter. Det kom etter et angrep der Marcel Sabitzer først fikk taklet ballen unna beina til Jack Grealish, men den spratt videre til Saka, som scoret sikkert fra spiss vinkel.

Røff Mings

Både Grealish og Saka var toneangivende da England åpnet kampen ganske sterkt og hadde god kontroll den første halvtimen.

Lingard satte ballen i mål etter ti minutter, men scoringen ble annullert fordi Tyrone Mings hadde dyttet en østerriker i ryggen.

Mings kan for øvrig være glad for at videoverktøyet VAR ikke er i bruk i EM-oppkjøringskampene. Han brukte albuen og overarmen til å slå ned Sasa Kalajdzic i første omgang, men situasjonen ble ikke fanget opp av dommerne.

Den største sjansen før hvilen fikk Harry Kane da han kom alene med Østerrike-keeper Daniel Bachmann. Den vanligvis så sikre Tottenham-spissen skjøt rett på målvakten. Dermed sto det 0-0 halvveis.

LES OGSÅ: Freser etter vrakingen av Salah: - Det er en vits

Nesten-blemme

Østerrikerne hadde ikke mange sjanser, men Sabitzer kom nær scoring etter 64 minutter. Han skjøt i tverrliggeren via fingertuppen til Jordan Pickford.

Like før hadde Everton-midtstopperen Ben Godfrey holdt på å gjøre en kjempetabbe i sin landslagsdebut. Han sendte ballen rett mot eget mål uten å se hvor Pickford sto, og sisteskansen måtte spurte tilbake for å få klarert ballen.

Begge trenere gjorde mange endringer utover i 2. omgang. For England fikk blant andre EM-aktuelle Dominic Calvert-Lewin spille den siste halvtimen. Ben White debuterte for «Three Lions» og spilte 20 minutter som innbytter.

LES OGSÅ: Årets lag i Premier League 2020/2021

Chelsea- og Manchester City-spillere ble spart ettersom de to lagene spilte mesterligafinale sist helg.

Bekymring

Østerrike-innbytter Michael Gregoritsch kunne ha sikret 1-1 på en stor sjanse like før full tid, men ballen skled av pannen hans da han skulle styre den på mål og gikk dermed utenfor.

England vant dermed 1-0 uten å imponere voldsomt. Et lite skår i gleden var det at Trent Alexander-Arnold hinket av banen med en form for skade på tampen, mens Jack Grealishs legg måtte ises ned da han ble byttet ut etter 70 minutter.

LES OGSÅ: Dette bildet av De Gea fikk legenden til å reagere: - Vær så snill, ikke gjør det

Southgates utvalgte møter Romania i en ny landskamp søndag og EM-åpner mot Kroatia 13. juni. De skal også møte Skottland og Tsjekkia i gruppespillet.

Østerrike møter Nord-Makedonia, Nederland og Ukraina i EM. Generalprøven spilles kommende søndag mot Slovakia.

(©NTB)