*Nettavisen* Sport.

Alexander Tettey matchvinner mot Manchester United

PANG: Her dunker Alexander Tettey til og gjør vondt til verre for Manchester United. Foto: Carl Recine (Reuters)

Krisen fortsetter i Manchester United.

19.12.15 19:14

MANCHESTER UNITED - NORWICH CITY 1-2

Det var ventet at Manchester United skulle suse over Norwich etter det forsmedelige tapet mot Bournemouth sist helg. Med kaptein Wayne Rooney tilbake, samt Chris Smalling i midtforsvaret, så ting lyst ut for hjemmelaget.

Presset på trener Louis van Gaal ville kun bli større uten seier, og det var en nordmann hos gjestene som sørget for nettopp dette. For da Alexander Tettey dunket i 2-0 til gjestene i andre omgang så ting styggere ut enn noen gang for van Gaal.

- Taper du denne, så kan jobbe henge i en tynn tråd!, utbrøt TV2s Øyvind Alsaker til pause. Og nettopp det er det fare for nå. Det endte nemlig 2-1 til gjestene på Old Trafford, og Louis van Gaal går en usikker tid i møte som Manchester United-sjef.

Og det var flere som mente at dette må være slutten på van Gaals tid i United. Alsaker kunne rapportere at utenfor Old Trafford så sang United-fansen om at deres nederlandske trener får sparken i morgen:


Seieren er Norwichs første på Old Trafford siden 1989. Det er beviset på nye tider på Old Trafford, og snart kan det også være duket for nok et trenerbytte på Old Trafford.

- Vi vet at dette ikke er godt nok. Spillerne vet det, jeg vet det, styret vet det og supporterne vet det. Men selv etter Norwichs andre mål så støttet supporterne oss. De gir et godt eksempel på at vi nå må stå sammen for å komme oss ut av denne vanskelige periode, fortalte Louis van Gaal til SkySports.

På spørsmål han fortsatt følte at han hadde styret i ryggen var den nederlandske treneren heller usikker:

- Når jeg vet, så vet du. Jeg tror jo jeg har det, men du vet jo aldri. I denne verdenen så vet man aldri, fortalte van Gaal videre.

- Det er ikke rart at temaet rundt om van Gaal får fortsette eller ikke kommer opp. Nå kommer det et overgangsvindu, skal man gjøre noe, så må man gjøre det nå, mente Petter Myhre i TV2-studioet etter kampen.

- Jeg var sikker på at United, selv om jeg tippa dem på fjerdeplass, skulle fremstå på en mye bedre måte. For meg, så famler han (van Gaal) litt i blinde. Det er ikke noe bra eller underholdende det United driver med om dagen, fortsatte Myhre.

Sjokkomgang

Det hele så ut til å starte positivt for Manchester United som hadde mer intensitet og sprut i angrepene sine. Likevel manglet det noe på presisjonen, som det har gjort den siste tiden for de røde.

Norwich lå dypt og dunket unna, for så å kjøre fremover ved kontringene sine. Wayne Rooney var tilbake og satte ballen i mål tidlig i omgangen, men ble korrekt avvinket for offside.

Hjemmelaget dunket inn flere gode innlegg som enten ble rensket unna av Norwich eller manglet presisjon. Og jo mer og mer tid som gikk i den første omgangen, jo mer og mer virket publikum usikre på hva som kom til å skje.

Der United ikke klarte å finne presisjon var Norwich dødelig effektive. Alexander Tettey fikk ballen på midten og sendte Nathan Redmond fremover med en god ball. Lynvingen presset ballen videre til store, sterke Cameron Jerome.

Brøytebilen fra Huddersfield suste mot Uniteds forsvarere som så hjelpeløse ut. En avslutning som De Gea kan burde ta sang i nettmaskene og i det 39.minutt tok Norwich en sjokkledelse på Old Trafford.

Hjemmelaget virket sjokkerte og fikk ikke til noe særlig i angrep. Dermed var det gul-grønne som kunne ta pause med ledelsen 1-0.

Tettey viser vei

Og bortelaget var ikke ferdige. De satset for alt det var verdt i andre omgang og en nordmannen skulle spille hovedrollen på Drømmens Teater i Manchester.

Tettey vant ballen sentralt på banen i det 55.minutt og suste fremover i banen. Målscorer Jerome så at nordmannen hadde forlatt forsvarerne sine og sendte ballen igjennom.

Med to United-spillere hakk i hæl hamret den norske landslagsspilleren til fra rundt 20 meter og David de Gea kunne ikke gjøre noe som helst. Norwich ledet 2-0 etter målet til Alexander Tettey.

- Dette er et utrolig resultatet for oss. Vi var sultne og visste vi hadde en sjanse i dag. Manchester United er favorittlaget mitt, så jeg vil ikke snakke dem ned. Når det er sagt har de ikke scoret mye mål i det siste og vi så hvordan de spilte mot Bournemouth. Det passet oss godt, fortalte Tettey til TV2 etter kampen.

United jager

United fortsatte på i angrep, og kaptein Rooney var nær ved å kopiere sitt fantastiske mål fra Manchester-derbyet i 2011 da han kastet seg rundt og brassesparket ballen mot mål. Forsøket seilet over Declan Rudds mål i det 60.minutt.

United rullet opp nok et angrep, og Ashley Youngs innlegg fant Anthony Martial i boksen. Franskmannen fikk dratt av en mann før han hamret ballen i mål for de røde. Dermed sto det 1-2 på Old Trafford.

United fortsatte å presse og kom nærmere og nærmere. I det 77.minutt fikk hjemmelaget frispark like utenfor boksen, og Juan Matas forsøk var godt. Likevel rakk keeper Rudd bort i hjørnet og fikk slått ballen unna.

Men Norwich var ikke ferdige. Kontringene var presise og i det 83.minutt var innbytter Yussuf Mulumbu veldig nær ved å sikre alle tre poengene. Dog ble hans forsøk mesterlig reddet av De Gea i United-buret.

United kjørte fremover alt de hadde i sluttminuttene, men det ville seg ikke for de røde. Dermed tapte de sin andre kamp på rad i Premier League, den andre mot et nyopprykket lag. Med Tottenhams seier mot Southampton er de også utenfor Champions League-plassering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag