Liverpool bekrefter via sine offisielle kanaler at overgangen for den argentinske verdensmesteren nå er i boks.

– Det føles fantastisk, og det er en drøm som blir virkelig, sier Mac Allister til klubbens nettsted.

Det har lenge vært kjent at Mac Allister har vært aktuell for Liverpool og nylig ble det meldt at han var på legesjekk i klubben. Kontrakten skal ha blitt signert onsdag og de røde må ut med rundt 35–45 millioner pund, litt uavhengig av kilde.

Det er velinformerte Fabrizio Romano som melder at prisen kan være så lav som 35 millioner pund - rundt 482 millioner norske kroner - noe som har blitt møtt med hakeslepp. Det er en klausul i kontrakten hans med Brighton som skal være grunnen til den forholdsvis «lave» prisen.

24-åringen har levert en svært solid sesong på midtbanen til Brighton og blant annet notert seg for ti mål (seks av dem på straffe).

Argentineren er første sommersignering for Liverpool, i det som er ventet å bli et travelt overgangsvindu for klubben. Spesielt midtbanen skal styrkes og det er ventet at flere navn står på blokken til manager Jürgen Klopp og hans team.

LES OGSÅ: Fikk Haaland-sjokk:- Han var ekkel

Hylles av Lallana

Mac Allister var en del av den argentinske landslagstroppen som vant VM i fjor. Han har 16 landskamper og én scoring for nasjonen.

– Greit, han er ikke den sterkeste eller den raskeste, men i hodet er han som Luka Modric. Han er så smart. Han vet at ballen er raskere enn noen spiller eller hva som helst, sier Brighton-spiller Adam Lallana om sin tidligere lagkamerat til Liverpool Echo.

Her er denne ukens «Silly season»-quiz:

– Han hadde det litt tøft i Brighton da han først kom hit. Han kom under pandemien og måtte tilpasse seg en ny kultur og et nytt språk. Han er en ganske introvert og beskjeden kar. Jeg gjorde alltid alt jeg kunne for at han skulle føle seg bra, for han er en vidunderlig person. Han trengte bare tid. Noen ganger trenger du tid til å bli vant med omgivelsene: drittværet, Brighton, språket, ligaen og det tempoet som er i Premier League, sier Lallana, som selv spilte for Liverpool i perioden 2014 til 2020.

LES OGSÅ: – Han river Solskjærs plan i fillebiter

Flere på vei inn?

24-åringen kom til Brighton tilbake i 2019, men ble lånt ut til Argentinos Juniors og Boca Juniors i avvente av arbeidstillatelse. Han debuterte for Brighton mot Wolves i mars 2020 og siden den gang blitt en stadig mer viktig spiller for klubben.

Liverpool kobles som nevnt med flere spillere i dette overgangsvinduet og blant de mest aktuelle finner vi Khephren Thuram i franske Nice, Manu Koné i Borussia Mönchengladbach og den nederlandske stopperen Micky van de Ven i Wolfsburg.

Det er allerede kjent at James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, og Roberto Firmino forlater Liverpool før neste sesong, siden de står uten kontrakt. Samtidig er det også trolig at andre spillere kan bli solgt i sommervinduet.