Spekulasjonene om Haalands fremtid har ikke latt vente på seg i både norske og internasjonale medier etter at unggutten scoret hattrick i Champions League-debuten tidligere denne uken.

Haaland har tidligere uttalt til Romsdal Budstikke at det ville være en drøm å vinne Premier League med Leeds United, men akkurat nå har den norske 19-åringen skaffet seg oppmerksomheten til langt større klubber.

En Barcelona-speider skal blant annet ha vært til stede på Chamions League-kampen mot Genk, men også Manchester United er blant klubbene som holder øye med nordmannen.

Les også: Haaland stjeler overskrifter i Fotball-Europa

Pappa Håland overrasker engelsk presse

Enkelte engelske medier har imidlertid vært noe usikre på om Manchester United vil være aktuelt for Haaland som følge av at faren hans Alf-Inge Håland spilte for rivalene Leeds og Manchester City.

Pappa Håland ble i tillegg stygt skadet av United-stjerne Roy Keane.

Alf-Inge Håland uttalte seg imidlertid nylig om sønnens fremtid til TV 2 og svarene overrasker nå den engelske storavisen Daily Mail.

Les også: Reddet United fra fiasko

Håland vil nemlig på ingen måte utelukke at Manchester United kan være aktuelt.

- Det hadde bare vært kjekt. Det er viktig å skille mellom det å være supporter og jobb. Så det har jeg et veldig avslappet forhold til. Det er litt annerledes når det er alvor, sier pappa Håland til TV 2.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone

Faren er klar på at Premier League er en drøm for sønnen, men at han ikke har noe hastverk.

- Akkurat nå har han det veldig bra her i Salzburg. Det som skjer, det skjer. Han må bare fokusere på neste kamp. Nå venter tøff bortekamp mot LASK, og så Rapid Wien i cupen. Det Erling må gjøre nå, er bare å fokusere på å bli bedre på trening hver dag, forklarer Håland.

Les også: Scholes med nådeløs Pogba-dom

Solskjær følger med

Selv om det blir fokus på trening og kommende Salzburg-kamper, så må nok 19-åringen likevel belage seg på mange spørsmål og spekulasjoner rundt egen fremtid i tiden fremover.

Det er knyttet stor spenning til hvor Haaland ender opp etter oppholdet i Salzburg. Onsdag fikk United-manager Ole Gunnar Solskjær spørsmål om Haaland på pressekonferansen i forbindelse med Europa League-kampen mot Astana.

- Det var fint å se kampen i går, men fokuset mitt er selvsagt på kampen som skal spilles i morgen. Jeg tror alle i Norge gleder seg over å se utviklingen hans, sa Solskjær.

Les også: Kane avslører Pochettinos frustrasjon

Den norske United-manageren ville imidlertid si lite om Haaland kan være interessant for den engelske storklubben.

- Markedsverdien på Haaland er mangedoblet

En ting som derimot virker mer sikkert er at markedsverdien til Haaland er mangedoblet.

Det mener fotballspeider Stig Torbjørnsen.

- Det er vanskelig å sette en prislapp på det, men hvis Manchester City eller Manchester United ville kjøpe spilleren nå, de kjøper jo spillere for 2-3-400 millioner kroner, og de har kjøpt en Maguire for 6-700. Hvor mye er Haaland verdt da? En spiss som er under 20 år og bare øser inn mål. I min bok må jo han være verdt like mye som Maguire, men det er min bok, da, sa Torbjørnsen til Nettavisen tidligere i uken.

Torbjørnsen er også klar på at det engelske markedet er kunstig høyt.

- Det går ikke an å sette prislapper på det, for engelskmenn lever sitt eget liv, har sine egen verden, og de kjøpet og selger spillere for fantasisummer. Hvis United kjøper han, koster han vel mellom 500 og 700 millioner, da, sier speideren.

Neste kamp for Erling Braut Haaland blir oppgjøret mellom Red Bull Salzburg og LASK Linz førstkommende søndag.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone