Aliou Coly mener han blir forskjellsbehandlet fordi han er afrikansk

RASER: Aliou Coly (t.v.) føler seg urettferdig behandlet av landets fotballdommere.

RASER: Aliou Coly (t.v.) føler seg urettferdig behandlet av landets fotballdommere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Kristiansund-spiller kommer med oppsiktsvekkende uttalelser etter mandagens kamp mot Ranheim. Nå bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) at de ser på saken.

25.04.19 12:53

I etterkant av mandagens oppgjør mot Ranheim har Coly latt seg intervjue av lokalavisen Tidens Krav, og det er tydelig at frustrasjonen ikke helt har gitt slipp etter poengdelingen mot Ranheim.

Antyder rasisme fra norske dommere

Senegaleseren ytrer i intervjuet sin misnøye over det han opplever som forskjellsbehandling av dommerne i Eliteserien.

Han sier rett ut at han mener dommerne dømmer ham strengere fordi han er afrikansk, skriver Tidens Krav.

- Ja, ja, det er det ingen tvil om, sier Coly til avisen.

I samme intervju uttaler han også følgende:

- Så du hvordan Sondre Sørli ble taklet mot Brann? Hadde jeg gjort det samme, hadde jeg fått ti kamper karantene, sier Coly for å ytterligere illustrere at han ofte føler seg urettferdig behandlet i Eliteserien.

Nettavisen har gjort en rekke forsøk på å få Coly i tale for å utdype hva han mener. Kristiansund-pressesjef Asgeir Kvalvik har ikke besvart våre gjentatte henvendelser siden onsdag, og hovedtrener Christian Michelsen vil heller ikke gi noen kommentarer til Nettavisen i sakens anledning.

- Dette ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier Michelsen til Nettavisen.

NFF: - Intern gjennomgang

NFF er blitt gjort kjent med Colys uttalelser, men ønsker foreløpig ikke å komme med en kommentar.

Dommersjef Terje Hauge vil ikke uttale seg og henviser videre til Espen Auberg, juridisk seksjonsleder i NFF.

Augberg vil heller ikke kommentere uttalelsene på dette stadiet, men bekrefter overfor Nettavisen at fotballforbundet ser på saken.

- Vi har ikke sett uttalelsene selv ennå, og er nødt til å ta en intern gjennomgang før vi uttaler oss om situasjonen. Vi har en kommunikasjonsavdeling som jobber med dette, før påtalenemda eventuelt ser på saken, sier Augberg.

Nettavisen har også vært i kontakt med mandagens dommer Trond Ivar Døvle, som presiserer at han ikke ønsker å kommentere enkelttilfeller, men legger til:

- På generelt grunnlag kan jeg si at jeg naturligvis behandler spillere likt uavhengig av religion, opprinnelse eller legning, skriver Døvle i en sms til Nettavisen.

Askar: - Aldri opplevd rasisme fra dommere

Sarpsborg 08-spiller Amin Askar har selv etiopisk opprinnelse, og sier til Nettavisen at han ikke kjenner seg igjen i det Kristiansund-profilen beskriver.

- Jeg har jo spilt i en del år nå, og jeg har aldri opplevd rasisme fra dommerne i Norge rettet mot meg. Jeg har kanskje hørt andre afrikanere i norsk fotball mener at de blir straffet hardere, men aldri opplevd noe selv, utdyper Askar til Nettavisen.

Askar synes det er vanskelig å uttale seg spesifikt om Coly, men mener han burde vært direkte utvist mot Ranheim.

- Han er en stor og sterk spiller som ofte havner i slike situasjoner. Jeg synes egentlig at han har sluppet ganske billig unna ved flere anledninger, sier Askar.

KJENNER SEG IKKE IGJEN: Sarpsborg 08s Amin Askar. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Det er ikke første gang Kristiansund-spilleren er delaktig i kontroverser. Coly har vært involert i en rekke stygge situasjoner på fotballbanen siden overgangen til Molde og norsk fotball i 2013.

Et sent spark mot en Ranheim-spiller på mandag sørget for senegaleseren nå står bokført med 30 gule kort - og fire røde i perioden siden 2013.

Kristiansund-trener Christian Michelsen sier til Tidens Krav at han tok en prat med Coly på tirsdag, en samtale hvor det skal ha blitt gjort klart at spilleren blir nødt til å besinne seg uansett hva som skjer på banen.

Det var i kampens 49. minutt på mandag at Coly ble taklet hardt av en Ranheim-spiller, for å så rette et spark i retning trønderen.

- Han sparker jo etter Ranheim-spilleren, og det er direkte rødt kort. Han slapp også unna da han «knocka» ut Teniste forrige sesong, sier Askar og viser til oppgjøret mellom Kristiansund og Brann i Eliteserien mot slutten av fjorårets sesong.

Da plantet Coly en bestemt albue i ansiktet på Branns Taijo Teniste, men fikk ikke rødt i den situasjonen heller. Det ble derimot karantene i etterkant, som medførte at Coly mistet siste serierunde - såvel som de to første kampene i årets utgave av Eliteserien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.