Gå til sidens hovedinnhold

Alkohol-servering i Tippeligaen

Men det er bare VIP-gjestene som får drikke øl, vin og brennevin.

I løpet av 2008 vil samtlige norske eliteserielag i fotball tilby alkohol i forbindelse med kamper, melder NRK.

Servering og salg av øl, vin og brennevin vil kun være forbeholdt VIP-gjester.

Norges Fotballforbund mener alkoholservering er uproblematisk. Fotballforbundet – som har vedtatt absolutt forbud mot omsetning av alkohol og andre rusmidler innenfor arenaområdet – definerer ikke VIP-restauranter og VIP-losjer som en del av arenaen.

– VIP-konseptene er å sammenligne med restauranter i tilknytning til arenaene, og kan derfor ikke sammenlignes med alkoholservering på tribunene. Konseptene er avhengig av kommunal skjenkebevilling. Det vil si at kommunene har gjort en vurdering av de alkoholpolitiske konsekvensene av skjenkingen, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Karen Espelund til NRK.

NRK Rogaland har vært i kontakt med samtlige norske eliteserieklubber i fotball. Alle regner med å servere alkohol i forbindelse med lagets hjemmekamper innen halvannet år. Flere av klubbene har allerede alle rettigheter.

Forbundet sier det er uaktuelt å selge alkohol til publikum på vanlige tribuneplasser.

– For norsk fotball er det ikke aktuell politikk å tillate alkoholservering på tribunen med henvisning til begrunnelsen om krav til sikkerhet og ønsket om familiearrangement. For VIP-delen fungerer dette som sagt i tråd med kommunalpolitiske skjenkebestemmelser og vi anser at dette er uproblematisk slik det fungerer i dag, sier Espelund.

(©NTB)

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant