*Nettavisen* Sport.

All grunn til å smile, Grindhaug

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Haugesund klarte ikke å slå Brann, men har en fantastisk statistikk å vise til.

10.07.10 20:52

HAUGESUND - BRANN 1-1:

Brann kom til Haugesund med 3-0-seieren over Kongsvinger sist søndag friskt i minne, og fornyet tro på at en ny trepoenger på bortebane var fullt mulig.

Haugesund på sin side har aldri stoppet å imponere denne sesongen: På hjemmebane sto laget med fem seiere og to uavgjorte før kampen mot Brann - og ingen tap.

Erik Mjelde hadde imidlertid alvorlige planer om å bryte den statistikken.

Tribunen brøt sammen
For midtveis i første omgang slapp Jan Gunnar Solli til på høyrekanten, og på det presise innlegget kom den tidligere Sandefjord-spilleren løpende og skled inn ledermålet fra kort hold.

Så glade ble de 500 tilreisende Brann-supporterne over scoringen, at gjerdet foran bortetribunen på Haugesund stadion brøt sammen under jubelen.

Gledesscenene ble dermed raskt forvandlet til skrekkscener, men heldigvis endte episoden uten alvorlige skader - selv om det var dramatisk nok for supporterne som var midt oppe i situasjonen.

En Brann-supporter besvimte under hendelsen, men kom raskt til hektene.

Et nytt gjerde ble satt opp, og kampen kunne dermed fortsette som normalt.

Fortjent utligning
Og i jakten på en utligning skapte Haugesund store sjanser foran Branns mål. Men Håkon Opdal viste hvorfor han fortsatt er bergensernes førstevalg i mål, og vartet opp med flere store redninger.

Fire minutter på overtid i første omgang måtte imidlertid også Opdal gi tapt.

Haugesund trengte to forsøk på å sette ballen i mål, men unggutten Eirik V. Mæland var nådeløs da en retur havnet i beina hans. Haugesund kunne gå til garderoben med en fortjent utligning, og etter hvilen fortsatte kampen i et forrykende tempo.

Begge lag spilte seg til store sjanser, uten å klare å score det avgjørende målet.

Fortsatt ubeseiret
Dermed er Haugesund fortsatt ubeseiret på hjemmebane i comebacksesongen i Tippeligaen, og laget som ble nedrykksdømt av mange før sesongstart befinner seg fortsatt foran for eksempel Brann på tabellen.

Laget har nå tatt 18 poeng på sine ni hjemmekamper, og hadde araberne også fått dreisen på bortestatistikken, kunne faktisk de vært oppe og kjempet om medaljene i Tippeligaen.

Men på bortebane står laget med bare tre poeng på åtte kamper, noe som fører til at fjorårets adeccolag «bare» befinner seg på niendeplass på tabellen.

Brann på sin side ligger på tolvteplass, fire poeng bak dagens motstandere.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag