WHISTLER (Nettavisen): Det var gullet han gikk for, men mulighetene ble tatt av bakvinden i normalbakken i Whistler.

Moan gikk ut som nummer 40 i langrennet, over to minutter bak teten, og var selvfølgelig sjanseløs på medalje – selv om han i det lengste prøvde å lure seg selv til å tro noe annet.

Les om hopprennet: - Har gjort det umulige før

Han gikk seg opp til niendeplass – hans svakeste OL-plassering noen gang. I Torino for to år siden tok han nemlig sølv og bronse.

Men trønderen har ikke tenkt å bruke mye energi på skuffelsen.

Umiddelbart etter målgang varslet han at revansjelysten er enorm.

Lang ventetid
- Langrennet i dag er kanskje det beste jeg har gjort i år. Det viser at jeg er i veldig, veldig god form.

- Alle konkurrentene bør frykte meg i resten av OL. Det irriterer meg nesten at det er så lenge til neste konkurranse. Jeg helst hatt revansje med én gang, sier 26-åringen.

Den neste kombinertøvelsen, som er lagkonkurransen, går nemlig ikke av stabelen før 23. februar. Det er så lenge til at kombinertløperne faktisk sjekker ut av OL-landsbyen og drar ned til Vancouver i noen dager før treningen starter i den store OL-bakken.

Tror på laggull
Og selv om de andre norske løperne var lenger ned på listen enn Moan søndag, tror lagkapteinen gull er fullt mulig i lagkonkurransen.

- Selvfølgelig. Petter Tande var også uheldig med forholdene i bakken i dag, og Jan Schmid har vært mye bedre på trening enn i konkurransen i dag. Hvis også Mikko Kokslien hever seg litt, har vi et veldig bra lag, sier Moan.

Han får full støtte av Petter Tande, som ble nest beste nordmann på 17. plass.

- Bare medalje som teller
- Vi skal ha revansje i lagkonkurransen, fastslår han.

- Og hva vil det si?

- Medalje. Det er ikke noe annet som teller i OL. Fjerdeplasser er ikke verdt noe som helst, sier Tande, som trodde på gull søndag etter god treningshopping.

- Jeg trodde på gull, ja, før hopprennet. Etter rennet håpet jeg på medalje, men det ble for tøft. Etter to runder merket jeg at jeg var sjanseløs, og da mistet jeg litt motivasjonen, erkjenner Tande.

Jan Schmid ble nummer 23 og Mikko Kokslien nummer 32.

8220