*Nettavisen* Sport.

«Alle drømmer om å signere Nordhaug»

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Brian Holm går til topps i Quick Step-systemet for å sikre seg nordmann.

03.07.12 09:00

TOURNAI (procycling.no): Verdens mest prestisjefylte sykkelritt pågår uten Lars Petter Nordhaug. Men dersom han spiller kortene sine riktig, er det store muligheter for at han sykler Tour de France neste år.

Det mener i hvert fall sportsdirektørene i Rabobank og Omega Pharma Quick Step. Det er også to av lagene som ønsker seg nordmannens signatur etter inneværende sesong.

- Når jeg ser på det rent sportslig, tror jeg han hadde hatt større sjanser i Quick Step. Jeg er helt sikker på at han hadde kjørt Tour de France hos oss, sier Brian Holm i det belgiske storlaget til procycling.no.

- Sky-laget som er her nede er veldig sterkt. Det er bygget opp for Mark Cavendish og Bradley Wiggins. Det er det laget det er vanskeligst å komme med på til Tour de France. Jeg tror sjansen i andre lag vil være større, sier Erik Breukink i nederlandske Rabobank.

- Ingen grunn til å være romantisk
Det er først og fremst resultatene fra vårsesongen, og ritt som Baskerland rundt, Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne som har vekket interessen rundt 28-åringen.

At hans avtale med Sky Procycling løper ut etter sesongen, kombinert med det faktum at han falt igjennom i bruttotroppen til Tour de France, gjør at andre lag har berettiget håp om å lokke til seg Nordhaug.

Personlige betingelser, utstyr, sportslig opplegg og muligheten til å kjøre de aller største rittene, veier naturlig nok tungt når Nøtterøy-mannen skal bestemme seg for om et lagbytte er det beste for karrieren.

- Han har det godt i Sky sammen med Edvald Boasson Hagen, frykter du at han skal bli værende der han er nå?

- Det er profesjonell sykling det er snakk om. Det er ikke noen grunn til å være så romantisk. Han skal gjøre det som er best for hans egen karriere. Jeg tror han kan være like god venn med Edvald selv om de ikke kjører på samme lag. Og hvis de har lyst til å fortsette sammen, er det bare å ta med Edvald til Quick Step, sier Holm med et smil.

Dansk sjarmoffensiv
Han gjør intet forsøk på å pakke inn interessen for nordmannen. Les bare her:

- Personlig vil jeg svært gjerne ha ham til Quick Step. Det er tre-fire ryttere jeg gjerne vil ha hit. Jeg er nødt til å ta det opp med Patrick Lefevere (teammanageren) som har det siste ordet. Dersom han ikke synes det er en god idé, er det likegyldig hva jeg mener.

- Men jeg tror alle lag drømmer om å signere en rytter som Nordhaug, legger han til.

Den danske sportsdirektøren mener rytteren fremdeles er undervurdert innenfor den internasjonale sykkelsporten.

- Han er en glimrende klatrer. Vi mangler noen som kan kjøre godt i terrenget man for eksempel møter i Ardennene. Jeg så hvor godt han kjørte der nede. Som de fleste andre nordmenn, synes jeg han er en fantastisk sykkelrytter. Samtidig er han fortsatt undervurdert. Jeg tror ikke det har gått opp for folk ennå hvor god han faktisk er.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Interesse fra Nederland
Breukink og hans Rabobank-mannskap er nevnt som en annen potensiell arbeidsgiver for 2013-sesongen.

Den 48 år gamle sportsdirektøren er litt mer forsiktig med ordvalgene når det kommer til potensielle forsterkninger.

- Jeg tror mange lag er interessert i ham. Vi er interessert i mange ryttere, men ja: Han er en god rytter, i en fin alder og har god utvikling. Han ser ut som en rytter som fremdeles kan utrette mye i sykkelsporten. Selv om han ikke er rytteren som vinner flest ritt, er han sterk.

- Man trenger slike typer på laget. Han passer godt inn i på Sky-laget, men vi får se hva som skjer, sier Breukink en anelse hemmelighetsfullt.

- Betyr det at Rabobank er interessert i ham, eller er det bare at dere verdsetter hans egenskaper som rytter?

- Jeg kan ikke fortelle deg hvilke ryttere vi snakker, eller ikke snakker med. Vi snakker med mange ryttere, men til slutt er det bare noen få man arbeider videre med. Jeg kan si at han er en interessant rytter, men jeg kan ikke fortelle deg om vi snakker ham eller andre ryttere.

Les også: Storlag langflate etter Nordhaug

En billig løsning for Riis
Med russiske rubler mellom hendene, spekulerer dansk presse i om Bjarne Riis vil hente stjerner som Fabian Cancellara eller Edvald Boasson Hagen til blågule Saxo Bank-Tinkoff Bank.

En langt rimeligere løsning heter Lars Petter Nordhaug, selv om manager Birger Hungerholdt for en tid tilbake mente lysluggen var god for en femdobling av årslønnen.

- Lars Petter Nordhaug. Kan det være en interessant rytter for dere?

- Kanskje. Det må tiden vise. Jeg kan ikke si noe om det, svarer Riis til procycling.no.

- Hva synes du om hans utvikling som rytter?

- Jeg har fulgt hans utvikling i år og han har kjørt meget godt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Nordhaug: - Jeg har tilbud
Tilbake i Norge lader hovedpersonen opp til Polen rundt. Det blir hans eneste opptreden i forkant av OL i London.

Etter å ha fått de hyggelige karakteristikkene opplest over telefon, uttaler vestfoldingen følgende:

- Det er alltid hyggelig å høre slikt fra andre lag, men ingenting er bestemt ennå.

- Har du vært i kontakt med noen av disse lagene?

- Jeg har ikke pratet noe særlig med dem. Lagene henvender seg til Birger (manageren, vår anm.). Man prater gjerne litt med dem først og så tar de det videre med manageren. Det er i hvert fall slik vi gjør det.

Nordhaug har samtidig vissheten om at Team Sky gjerne ønsker å ha ham med videre på det som for tiden er verdens mest suksessfulle sykkellag.

- Jeg trives kjempegodt i Sky, men det er mange ting som spiller inn.

- Er du komfortabel med at du ikke vet hvor du skal sykle i 2013 ennå?

- Det er fortsatt tidlig. Jeg har fått konkrete tilbud og må ta et valg. Jeg er heller tidlig enn sent ute, avslutter Sky-syklisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.