*Nettavisen* Sport.

Alle elsker Åge

Foto: (FOTO: BERIT ROALD/SCANPIX)

Et samstemt herrelaglandslag i langrenn hyller ansettelsen av Åge Skinstad som sportssjef. Samtidig lover de ham en vanskelig oppgave med å fylle Bjørnar Håkensmoens sko.

11.01.06 09:54

- Jeg er helt sikker på at forbundet har valgt den riktige personen. Nå får vi håpe han klarer å gjøre en like bra jobb som Håkensmoen, sier Tore Ruud Hofstad til TV 2 Nettavisen.

26-åringen fra Hurdal har stor respekt for jobben Håkensmoen har gjort i løpet av sin periode som langrennssjef.

- Bjørnar har vært flink til å se løpernes behov. Han har vært ryddig og hatt orden på detaljene. Og ikke minst har han vært et viktig bindeledd mellom oss løperen og forbundet, sponsorer og FIS, poengterer Ruud Hofstad.

- Får en tøff jobb
Anders Aukland har hatt mye med Skinstad å gjøre gjennom mange år, ettersom han har hatt Adidas som sponsor.

- Jeg ble veldig glad da jeg hørte at Åge var ansatt i jobben. Jeg er veldig fornøyd med oppfølgingen jeg har fått av ham tidligere. Han har greie på langrenn og masse ledererfaring, poengterer Aukland. Men også han tror Skinstad får en tøff jobb med å leve opp til Håkensmoens nivå.

- Han har ryddet opp og tilført laget veldig mye. Bjørnar har vært glimrende, fastslår Aukland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frode Estil legger skiene på hylla etter denne sesongen, og får dermed ikke stifte bekjentskap med Åge Skinstad som sjef. Likevel roser han ansettelsen.

- Et trygt og godt valg. Han kjenner norsk langrenn og kommer helt sikkert til å gjøre en kjempejobb, tror Estil. Samtidig er han opptatt av at den nye sjefen må få litt tid på seg.

- Kjempebra mann
- Langrennslandslaget har utviklet seg til å bli en stor virksomhet. Det er en krevende jobb Skinstad har påtatt seg, og han vil trenge litt tid for å bli varm i trøya. Det trengte også Håkenskmoen, som har vokst i rollen og gjort en fantastisk jobb de siste sesongene.

- Dette blir spennende. Sportssjefen gjør en utrolig viktig jobb i forhold til løperne. Det er han som organiserer hverdagen vår, poengterer Jens Arne Svartedal.

- Jeg skjønte at Åge var en av kandidatene. Han er åpen, positiv, har løpererfaring og takler media veldig bra. En kjempebra mann, konstaterer Eldar Rønning.

Veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset (34), som er klar for en ny sesong, oppsummerer ansettelsen kortfattet og greit:

- Dette tror jeg blir bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.