RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle føler med Larvik

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Larvik har vært Norges beste lag denne sesongen. De har vunnet 24 av 25 kamper. Likevel går de glipp av Champions League. - Blodig urettferdig, mener lagets konkurrenter.

Da seriesystemet ble lagt om for kvinnene foran denne sesongen, bestemte Norges Håndballforbund at begge de norske plassene i Champions League skulle tilfalle de to lagene som gikk til finale i sluttspillet.

- Blodig urettferdig
I Danmark, hvor de har hatt sluttspill i mange år, går kvalifiseringsplassen til Champions League til vinneren av grunnspillet, mens direkteplassen går til vinneren av sluttspillet. Med en slik løsning ville Larvik vært klare for kvalifisering til Champions League neste sesong.

- Det er ikke tvil om at det er blodig urettferdig, sier Lars Riis Ellingsen, trener for Tertnes som påførte Larvik deres eneste tap for sesongen og sendte dem ut av sluttspillet.

- Systemet er urettferdig
Også Nordstrand-trener Ivica Rimanic synes det grenser til latterlig at Norges beste lag ikke får spille Champions League neste sesong.

- Jeg synes systemet er urettferdig, men all ære til Tertnes for at de har slått ut Larvik. Larvik har bare seg selv å takke, sier han.

Ikke råd til feilskjær
Slik systemet er nå, har ikke mellomspillet noen annen misjon enn å rangere lagene inn mot sluttspillet og et feilskjær i sluttspillet kan få fatale følger.

- En kan ikke spille en dårlig kamp i sluttspillet, men man kan spille 50 dårlige tidligere i sesongen uten at det betyr noe. Denne gangen rammet det oss, og det skal vi klare å bære, sier daglig leder i Larvik Bjørn Erik Hansen.

Vil ha endringer
Nå vil lagene ha en endring av fordelingen av europacupplasser.

- Vi må lage mer rettferdige regler til neste sesong. Vi må lære av det som har skjedd i år, sier Rimanic.

- Vi må jobbe for at dette blir endret og ikke gråte for vår syke mor. Det må ligge en gulrot i mellomspillet og en i sluttspillet, hvis ikke blir det ene helt uvesentlig, mener Hansen.

Og de blir trolig hørt.

- Det er sendt ut et forslag til klubbene om endringer i seriesystemet, hvor blant annet dette er tatt høyde for, sier daglig leder i Serieforeningen Arild Østeby.

Hva mener du? Burde Larvik fått plass i Champions League? Skriv din mening i feltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere