Alle gode ting er fire for Nadal

FINALEKLAR: Rafael Nadal er klar for finalen i Kina Open.

FINALEKLAR: Rafael Nadal er klar for finalen i Kina Open. Foto: Goh Chai Hin (AFP)

Rafael Nadal gjorde jobben og nådde finalen.

Rafael Nadal har tapt til Fabio Fognini tre ganger tidligere i år, men i det fjerde møtet lørdag var spanjolen uten tvil den beste.

Han gikk seirende ut av semifinalekampen i Kina Open med settsifrene 7-5, 6-3 og er klar for finalen i turneringen. Nå står Novak Djokovic eller David Ferrer klar på den andre siden av banen når finalen skal spilles søndag.

Nadal har slitt denne sesongen, selv om han har vunnet 14 Grand Slam-titler fra før. Derfor var han kjempefornøyd med seieren i den kinesiske hovedstaden lørdag. Den betød mye for ham.

Kampen var svært jevn i starten. Begge innledet med å gjøre feil og bryte hverandres serve to ganger. I slutten av det første settet gikk Nadal opp til 6-5 ledelse, men han måtte virkelig slite for å vinne 7-5, for Fognini ga seg ikke.

I andre sett var Nadal bedre, og det endte med at Fognini klarte å redde seg fra to settballer før han måtte gi etter for overmakten.

Dersom Nadal skulle vinne søndagens finale, blir det den fjerde seieren hans i år. Det vil bli et plaster på såret etter at han, for første gang siden 2004, ikke har klar å sikre en Grand Slam-tittel. Han har også falt ned til en skuffende åttendeplass på verdensrankingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.