Gå til sidens hovedinnhold

Alle gode ting er tre

Som første lag i Norge har Bjerkealliansen klart å kvalifisere seg til eliteturneringen Nike Premier Cup for tredje år på rad.

Nordre Åsen: Nå er det 91-laget som har vist seg gode nok for denne internasjonale turneringen i regi av Nike. Kriteriene for å kvalifisere seg er enten å bli kretsmester eller markere seg spesielt i en stor internasjonal turnering. I sommer spilte disse guttene seg fram til finalen i selveste Norway Cup, og dermed skal de representere Oslo sammen med Romsås som ble kretsmestere i den nasjonale finalen.
Det er selvfølgelig kjempemessig å være med på noe sånt, men vi har ikke noe press på guttene. Vi tar en kamp av gangen, og det fungerer tydeligvis. I utgangspunktet har vi ingen ambisjoner om å være på elitenivå, men vi vil gi et tilbud til dem som er glade i å spille fotball. Alt dette andre er ren bonus, sier lagleder Geir Birkeland.
I kvalifiseringen i januar slo de Elverum 3-1, mens de spilte uavgjort 0-0 mot Mjøndalen. I og med at Elverum slo Mjøndalen 2-0 var BA klare for videre spill. Det er nokså mye å spille for i denne prestisjefylte turneringen, fordi de som vinner finalen i Norge går videre til Europa-finalen som i år skal spilles i Praha. Ikke nok med det, deretter er det en internasjonal finalerunde som skal avgjøres i Manchester.