Thomas Alsgaard har lagt ut treningsdagboken på sin nye nettside, teamalsgaard.com.

- Det finnes ingen hemmeligheter. De som tror det, lurer seg selv. Det er dumt å gi inntrykk av at det finnes hemmelige triks. Jeg synes det er et farlig signal å sende ut, og det er litt derfor jeg nå legger ut hele treningsdagboken, sa Alsgaard til Nettavisen mandag formiddag.

Les også: Derfor åpner Alsgaard dagboka

Han spesifiserte ikke hvem budskapet var rettet mot, men man trenger ingen doktorgrad i noe som helst for å skjønne at kritikken rammer Aukland-brødrene i Team Xtra personell. Deres «hemmelige superøkt» har fått mye omtale i media de siste årene.

Har hemmelige triks
Anders Aukland er uenig med Alsgaard.

- Vi har noen hemmelige triks, og vi er nøye med hvem vi gir dem til, sier Aukland til Nettavisen.

Han mener Team Xtra personell er i godt selskap

- Alle har noen triks. Det er en grunn til at de fem-seks beste i langløp har vært de samme i mange år, poengterer han.

Samtidig understreker Aukland at det ikke nødvendigvis er snakk om revolusjonerende ting.

- Det er jo riktig som Thomas sier, at alt handler om trening. Vi har prøvd å finne måter som er spesielt effektive å trene på med tanke på den typen løp vi går, nemlig lange løp i staking. Vi gjør ting vi tror på som vi er ganske sikre på at ingen andre gjør.

Vil dele kunnskapen
- Hva må man gjøre for å få innsyn i treningsdagbøkene deres?

- Da må man nesten være med i teamet. Og vi håper jo å kunne få til en rekruttsatsing på en eller annen måte. Vi vil selvfølgelig bidra til at andre blir gode skiløpere, sier Aukland til Nettavisen.

Før denne sesongen fikk svenske Jerry Ahrlin innpass på laget. Anders Aukland er godt fornøyd med utbyttet av å ta en av erkefiendene inn i varmen.

- Jerry har drevet med mange av de samme tingene som oss før. Samtidig har vi litt ulik treningsbakgrunn, og utfordrer hverandre. Det har vært kjempebra, sier Aukland.

- Mosjonist?
Denne sesongen har Thomas Alsgaard og Team Xtra-løperne akkurat samme mål, nemlig å vinne Vasaloppet.

Anders Aukland har klart det før, i 2004. Og Alsgaard er ikke nødvendigvis den han frykter aller mest i 2010-utgaven:

- Thomas er jo bare mosjonist, er han ikke?

PS. Anders Aukland ble nummer ni i helgens Marcialonga, mens Thomas Alsgaard ble nummer ti. Team Xtra personell hadde også to mann på pallen, Jerry Ahrlin på andre- og Jørgen Aukland på tredjeplass. Oskar Svärd vant.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!