RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle hyller Ole Einar

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Lagkamerater og konkurrenter står nærmest i kø for å hylle Ole Einar Bjørndalen etter gullmedaljen på skiskyttersprinten.

Til tross for dårligere forhold enn konkurrentene som startet tidlig, reiste Bjørndalen seg mesterlig etter bom på første skyting, og kunne juble over gull på VMs åpningsdistanse.

Både konkurrenter og lagkamerater skamroser nordmannen.

- Hva kan jeg si om Ole? Slik han går nå, er han nesten umulig å stoppe, lovpriser tyskeren Sven Fischer til TV 2 Nettavisen.

Ros fra sølvvinneren
Han tok sølvet på sprinten, og starter 10,5 sekunder bak Bjørndalen på søndagens jaktstart.

- Jeg skal gjøre alt jeg kan for å stoppe ham. Men i den formen han er i nå, blir det svært vanskelig, dessverre. Alt jeg kan gjøre, er å gå optimalt i sporet og skyte perfekt, så får vi se om det holder, mener Fischer.

Franskmannen Raphael Poiree, som var tittelforsvarer på distansen fra VM i Oberhof i fjor, er også full av lovvord om sin norske konkurrent.

- Ole Einar gjør et veldig bra løp. All honnør til ham. Han har gått bra i hele år, og er for øyeblikket verdens beste, sier franskmannen, som selv noterte seg for en skuffende 13. plass på sprinten.

Hylles av lagkameratene
I den norske leiren mottar Bjørndalen hyllest fra alle hold etter lørdagens VM-gull.

Frode Andresen er imponert.

- Et kjempeløp av Ole Einar. Mer er det ikke å si. Det er svært hyggelig for oss at han reddet den norske æren som i dag, sier han til TV 2 Nettavisen.

Lars Berger er enig.

- Det Ole gjør, gir oss andre inspirasjon til å jobbe og stå på resten av VM. Han leverer hele tiden, på et jevnt, høyt nivå. Dette må vi andre lære av, mener Berger.

- Ole Einar nærmest ustoppelig når han går som i dag. Selv om han har gått et bedre løp tidligere, vinner han likevel gull. Det er bare å ta av seg hatten, skyter Egil Gjelland inn.

Tror på mer Bjørndalen-gull
Landslagssjef Arne Idland skamroser skiskyttersirkuset største stjerne.

- I den formen han er i nå, er han verdens beste skiskytter. Alle er veldig, veldig glade og imponert over prestasjonene hans, roser Idland.

Landslagsledelsen har tidligere ikke villet snakke om norske gullmedaljer i VM, men nå letter Arne Idland litt på sløret.

- VM er VM. Og Ole Einar er i toppform. Mer vil jeg ikke si, sier Idland med et bredt smil om munnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere