Gå til sidens hovedinnhold

Alle hyller Super-Svendsen

Emil Hegle Svendsen, alias Super-Svendsen, spås en lysende fremtid etter sjetteplassen i OL-debuten.

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): - Fantastisk bra, sier Ole Einar Bjørndalen om Egil Hegle Svendsen.

Etter å ha vært reserve på fire distanser, fikk endelig 20-åringen fra Trondheim sjansen på Stian Eckhoffs bekostning i den avsluttende fellesstarten. Svendsen takket for tillitten med et klokt og godt løp.

Med bare to misser på standplass og god fart i sporet gikk han inn til en sjetteplass. Dermed ble han nest beste nordmann. Etterpå sto gratulantene i kø.

- Bra mann for laget
- En meget bra debut. Emil er uten tvil en mann for fremtiden. Men jeg er ikke overrasket. Han har en femteplass i verdenscupen og var sikkert sulten på å vise seg frem da han fikk sjansen, sier Frode Andresen – som selv måtte ta til takke med 19. plass.

- Helt fantastisk av Emil. Jeg gikk ut som nummer 12 etter siste skyting, og klarte å ta igjen alle i gruppa foran meg – unntatt Emil. Han blir en veldig bra mann å ha på laget i årene fremover, sier Halvard Hanevold, som ble nummer sju.

Herretrener Roger Grubben innrømmer at han var usikker på hva han kunne forvente av junioren, og ble desto mer imponert over det Svendsen presterte.

- Han holdt hodet kaldt og viste at han fortjente sjansen, fastslår Grubben.

- Må bli bedre
Selv tar Emil Hegle Svendsen det hele med stoisk ro.

- Jeg må bli bedre både på standplass og i løypa, konstaterer han nøkternt.

Så innrømmer han at sesongen har gått over all forventning.

- Før sesongen var målet å ta medalje i junior-VM. At jeg skulle stå her med en sjetteplass i OL, hadde jeg aldri trodd, konstaterer Svendsen.

Nå advarer varsler han at medgangen kanskje ikke varer evig.

- Kan stagnere
- De siste tre årene har jeg hatt en veldig stor utvikling fra år til år. Jeg er forberedt på at utviklingen kan stagnere. Men det viktigste er at utviklingskurven hele veien peker oppover.

Neste store mål er VM i Anterselva om et år. Men Svendsen snakker ikke om gull.

- Det hadde vært veldig artig å komme med i VM-troppen. Men det er veldig mange gode seniorer også bak dem på elitelaget, så her skal man ikke føle seg for trygg.

Men i Vancouver om fire år blir han garantert å regne med.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten