RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle invitert – utenom Armstrong

Foto: © Reuters Photographer / Reuters (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tour de France-arrangøren vil ikke ha Lance Armstrong til Paris.

Som en del av feiringen av jubileumsutgaven til Tour de France har arrangøren invitert alle gjenværende ryttere som har fullført det prestisjefylte franske rittet.

Det vil si nesten alle. For Lance Armstrong står ikke oppført blant de om lag 2060 som er invitert til seremonien i Paris 21 juli.

Thomas Cariou, pressetalsmann for Tour de France-arrangøren, bekrefter overfor News Limited at omtrent 500 har takket ja til invitasjonen.

Cariou bekrefter også at Armstrong ikke skal ha blitt invitert til tilstelningen som markerer tourens hundrede utgave denne sommeren.

Texaneren sto oppført som sjudobbelt Tour de France-vinner før en knusende rapport om hans utstrakte dopingbruk fra det amerikanske antidopingbyrået (USADA) felte ham sist høst.

Armstrong-saken ble beskrevet som «det mest sofistikerte, profesjonelle og suksessfulle» dopingprogrammet verden har sett.

Etter at UCI godtok den foreslåtte straffen fra USADA, måtte Lance Armstrong gi fra seg sine sju titler fra tidrommet 1999 til 2005.

Da UCI-president Pat McQuaid godtok sanksjonen fra USADA proklamerte han også at Armstrong ikke har noen fremtid i sykkelsporten og at han fortjener å bli glemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere