Gå til sidens hovedinnhold

- Alle kan lære av Messi

En overrasket Lars Iver Strand gleder seg til å møte et av sine store forbilder på fotballbanen.

- En hyggelig overraskelse. Dette hadde jeg ikke hørt noe om, sier Lars Iver Strand når Nettavisen forteller at han er med i Åge Hardeides tropp til kommende uke privatlandskamp mot Argentina på Ullevaal.

Tromsø-spilleren, som ble omtalt som et av Norges største talenter for noen år siden, har hatt en renessanse på fotballbanen denne sesongen. 24-åringen har rett og slett vokst seg stor.

Les også:
Hareide overrasket
- Alle unge spillere bør lære av Ronny

TV 2 Sumo:
Se uttaket
Se intervju med Åge Hareide

- Jobbet hardt
- Jeg føler at jeg har jobbet hardt med meg selv og gjennomført det vi pratet om på forhånd. Dermed har jeg klart å heve bunnivået mitt og blitt mer stabil. Og jeg har fått en viktigere rolle i laget, konstaterer Strand.

Om landslagsplassen er fortjent, overlater han til andre å vurdere. Men han garanterer at han skal gripe muligheten begjærlig når han først har fått den.

At motstanderen heter Argentina gir ekstra motivasjon.

- Klart, det er et av verdens beste fotballag med mage kjente personligheter.

- Lurt å titte
- Har du noen forbilder på det argentinske laget?

- Hvis man ønsker å bli bedre, er det lurt å titte litt på dem som er bedre enn en selv. Lionel Messi er jo en utrolig fotballspiller. Alle kan lære noe av ham, poengterer Lars Iver Strand, som på ingen måte er flau av å ha et forbilde som er fire år yngre enn seg selv.

At landslagsuttaket også betyr at Strand får en ekstra mulighet til å vise seg fram for større klubber enn Tromsø, har bare sekundær betydning.

- Landslaget vil alltid være et utstillingsvindu, men det er ikke derfor jeg ønsker å spille der. Samtidig har jeg ikke lagt skjul på at jeg ønsker meg nye utfordringer. Men når det skjer, og hvor jeg eventuelt går, det får tida vise.

Drømmer om England
- Hvor vil du helst spille?

- Jeg liker spillende fotball og spillende lag, så det frister å spille litt lenger sør i Europa. Men de fleste store ligaene er jo blitt veldig internasjonale, og ikke så ulike. Den engelske ligaen er vel heller ikke så fysisk som den var. Klart, det er en drøm å spille i England, medgir Lars Iver Strand.

Men først skal han altså spille for Norge. Mot Argentina. Sammen med sin gamle Tromsø-kollega Morten Gamst Pedersen, alias Knoll og Tott.

Nye impulser
Og slik forklarer landslagssjef Hareide uttaket.

- Lars Iver er en spiller som har vært med oss før. Han har hatt en fin utvikling gjennom U21-landslaget, og er en spiller med spennende ferdigheter. I tillegg synes jeg han har tatt mye større ansvar for kollektivet, ikke bare for seg selv. Han er blitt flinkere i sitt defensive arbeid. Han har på mange måter noe uforløst over seg, sier Hareide, som ser på Strand som er erstatter for Christian Grindheim.

- Når Grindheim er ute med skade, kan vi kikke på en spiller som Lars Iver. Det er viktig at vi gir spillere impulser og ny giv gjennom å bli tatt ut i en landslagstropp, sier Hareide til TV 2 Nyhetskanalen.

PS. Lars Iver Strand har tre A-landskamper. Sist han var i den norske troppen, var til kampen mot Estland i april 2005.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar