RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Alle NM-finalene blir flyttet

Sist oppdatert:
Det blir ingen finalekamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi torsdag kveld.

Aske fra vulkanutbruddet på Island har stoppet flytrafikken i hele Norge. Det betyr problemer for avviklingen av kamper i Tippeligaen, Toppserien, Adeccoligaen og 2. divisjon, men også for finaleserien i ishockey får det store konsekvenser.

- Kveldens finale er blitt flyttet til i morgen. Det blir kamp klokken halv sju i morgen, forteller daglig leder Pål Haukali Higson til Nettavisen.

Alle kampene flyttes
Det står 2-2 i kamper i best-av-sju-serien, og den femte finalekampen vil dermed sørge for at ett av lagene får matchball i den sjette finalen. Det er med andre ord en særdeles viktig kamp som opprinnelig skulle blitt spilt på Jordal Amfi i Oslo torsdag kveld.

Den sjette kampen, som skal spilles i Siddishallen i Stavanger lørdag, ble først flyttet til søndag og deretter til mandag, for å tilpasse seg sendeplanen til TV 2. Dersom det blir nødvendig med en sjuende kamp, vil denne bli spilt på Jordal Amfi onsdag.

- Hvilke økonomiske konsekvenser får dette?

- Reisene blir litt dyrere og det kan bli litt mindre omsetning på kampen som flyttes fra lørdag til søndag, men det viktige nå er at de sportslige forutsetningene blir rettferdige. Det ville de ikke blitt hvis vi måtte ta buss og spille kamp i dag, sier Haukali Higson.

Lang bussreise
Stavanger Oilers reiser med buss til Oslo torsdag, en tur klubbledelsen anslår vil ta rundt åtte timer. Det er åpenbart ikke slik et finalelag ønsker å bruke dagen før kamp, selv om det naturligvis er uendelig mye bedre enn å måtte gjøre det på kampdagen.

- Det er jo en grunn til at vi flyr. Det er langt å kjøre buss, og du er gjerne litt stiv og støl når du kommer fram, konstaterer Stavanger-sjefen.

Les også: Nå blir det videodømming

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere