Gå til sidens hovedinnhold

Alle nordmennene klare for søndagens renn

Ingen feilskjær i kvalifiseringen.

Alle nordmennene hoppet godt og kvalifiserte seg til søndagens OL-hopprenn i liten bakke, også Anders Jacobsen som var usikker etter sitt treningsfall.

Anders Fannemel hoppet 100 meter og var fjerde best av dem som måtte kvalifisere seg. Jacobsen hoppet 95 meter og var 12. best, mens Rune Velta hoppet 95,5 meter og var 15. best.

- Det blir bedre og bedre. Jeg henger med på lengdene. Det er litt uvant å hoppe i denne bakken, men jeg håper å ta nye steg og kjempe i toppen, sa Fannemel til TV 2 etter kvalifiseringen.

- Det var ikke verdens beste hopp, men det er nærmere. Jeg skal ikke klage på kroppen, men den er ikke helt 100 prosent. Jeg får bruke treningsomgangen søndag godt og håpe at alt klaffer i rennet. I OL er det bare medaljer som teller, sa Jacobsen.

Michael Hayböck fra Østerrike var best av dem som måtte kvalifisere seg. Han hoppet 101 meter og fikk 128,6 poeng, akkurat fire poeng mer enn Fannemel.

Jacobsen fikk 115,9 poeng og Velta 115,1.

Blant de ti direktekvalifiserte hoppet Severin Freund og Gregor Schlierenzauer lengst med 104 meter. Anders Bardal hoppet 98,5 meter. (©NTB)

Kommentarer til denne saken