RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle nordmennene kvalifisert til Nyttårsrennet


BEST: Kenneth Gangnes ble beste norske på en fjerdeplass på dagens kvalifisering
BEST: Kenneth Gangnes ble beste norske på en fjerdeplass på dagens kvalifisering Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Severin Freund møter Peter Prevc til duell.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN/OSLO (Nettavisen): Det ble en fin dag i Garmisch-Partenkirchen sett med norske øyne da alle nordmennene kvalifiserte seg til fredagens Nyttårsrenn i den tysk-østerriske hoppuka.

Alle de norske kvalifiserte seg til fredagens renn uten altfor store problemer, i kvalifiseringen som til slutt ble vunnet av Peter Prevc med et hopp på 139 meter.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl mener nordmennene gjorde jobben de skulle.

- Jeg er veldig fornøyd, alle er kvalifisert. Det var målet for i dag, og det fikk vi til, sier Stöckl til Nettavisen.

Østerrikeren er imidlertid tydelig på at de norske gutta har litt å gå på.

- Det er snakk om noen små justeringer. Jeg føler at det var bra hopping, men ikke helt perfekt. Fannemel, Forfang og Gangnes håper jeg kan være enda mer presise i morgen, sier Norges landslagstrener.

Beste nordmann i kvalifiseringen ble Johann Andre Forfang på en tredjeplass etter et hopp på 131 meter. Han skal nå møte Mackenzie Boyd-Clowes i duell i nyttårshopprennet. 

Fornøyd Ganges

Kenneth Gangnes hadde også en fin dag på jobben da han ble nummer fire i kvalifiseringen. Gangnes må slå Killian Peier i duell for å ta seg videre til finaleomgangen i fredag.

Gangnes var godt fornøyd etter kvalifiseringen.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har hatt en veldig fin dag i bakken. Jeg kom hit for å finne litt ut av rytmen i bakken og slike ting. Det føler jeg at jeg har gjort nå, så da er jobben gjort til i morgen, sier Gangnes til Nettavisen.

Den norske hopperen sier han trives i bakken.

- Jeg synes det er en veldig kul bakke. Jeg har ikke hoppet noe godt er tidligere, så jeg har ikke hatt så gode opplevelser her tidligere, men det er en bakke som er litt luftig ut ved hoppet, så man føler at man må jage etter skiene med en gang. Det er en flybakke, sier Gangnes.

Anders Fannemel, som endte på 8.plass, møter Marinus Kraus fra Tyskland.

Andreas Stjernen endte på 23.plass og møter tyske Karl Geiger til duell. Daniel André Tande, som endte på 21.plass møter japanske Take Takeuchi.

Debutantene Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer møter Domen Prevc fra Slovenia og Jakub Janda fra Tsjekkia.

Likevel er det tungvektsduellen mellom Peter Prevc, vinneren av kvalifiseringen, og verdenscupleder Severin Freund som vil vekke mest oppsikt. Freund sto over dagens renn og møter derfor vinneren.

- Det blir bare å benke seg foran TVen og glede seg til avslutningen på første omgang, jublet NRK-kommentator Christian Nilsen når grafikken av de hopperne snek seg opp på skjermen.

Debutantene starter

Halvor Egner Granerud startet den norske dagen i bakken og tok en foreløping ledelse med et hopp på 121 meter og 103,9 poeng. 19-åringen klarte som kjent ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen i Obertsdorf, men er med på fredagens renn.

Den andre debutanten i Hoppuka, Joachim Hauer, dunket til med et hopp på 129 meter og fikk en samlet poengsum på 119,3 poeng. Han gikk inn på en daværende tredjeplass og kvalifiserte seg til morgendagens renn.

Blant de beste

Deretter tok Anders Fannemel ledelsen med et hopp på 128,5 meter og en poengsum. Han delte ledelsen med neste hopper, tsjekkiske Roman Koudelka som også fikk en poengsum på 124,8.

Andreas Stjernen fulgte opp med et hopp på 122,5 meter og en poengsum på 110,4, hvilket sikret at alle nordmennene er kvalifisert til fredagens renn.

Daniel André Tande var i gruppen over de som allerede var kvalifisert og hoppet 125 meter og fikk en poengsum på 113,3. Johann André Forfang, som hoppet like etter, var noe bedre med et hopp på 133 meter og en poengsum på 132,2.

Vinneren og skuffelsen

Kenneth Gangnes, som ligger på tredjeplass i verdenscupen, hoppet 131 meter og fikk en poengsum på 128,6. Rennet ble vunnet Peter Prevc med et kjempehopp på 139 meter. og 143,8 poeng.

En av de som skuffet mest var Gregor Schlierenzauer som landet på 118 meter og fikk en poengsum på 104,1. Det er lov å si at man forventer mer av vinneren av Hoppuka i 2011/2012 og 2012/13.

- De fleste ville vært fornøyd om de var nye og hoppet slik han gjorde nå, men med så mange seire og med den merittlista han har så må det være utrolig vanskelig å holde motivasjonen oppe, men Johan Remen Evensen om Schlierenzauer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere