*Nettavisen* Sport.

Alle penga på Bjørn

Foto: hesteguiden.com

Bjørn Garberg har levert varene i 30 år og sitter bak begge våre bankere på Leangen mandag kveld.

17.12.12 12:22

Sportspills meny mandag:
V65 Mantorp: Zlatan best også på travbanen
Oddstips: Arsenal til skrapodds
V4 Umeå: En bergenser med suksess

Vi har lagt bak oss en heidundrende uke på travet og takker for at våre lesere er med oss. Aldri har det vært omsatt mer penger gjennom Nettavisens kanaler på hestespill enn det gjorde sist uke og vi skal våre gjort for at våre lesere kan få fylt opp kontoen også denne siste uken før jula ringes inn.

HTML EMBED

Mandag er det V4-spill fra Umeå midt på dagen, mens kveldens V65-løp fra Sverige avvikles på mantorp travbane. I Norge er Leangen travbane i Trondheim ensom om å arrangere trav mandag, men der er det til gjengjeld dobbel V5.

Etter en glitrende start på forrige uke, der gevinstene strømmet inn ble det litt motflyt fredag og lørdag. Men under søndagens doble V5-omgang på Sørlandet var vi tilbake i vinnersirkelen. I V5A-spillet ga den lille bongen på kr 144, pene 388 kroner tilbake. I V5B-spillet ble det fem rette på det største forslaget og pene 5 052 kroner tilbake, mens vårt minste DD-forslag (innl.pris kr 100) betalte 259 kroner tilbake.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Glansdager på 90-tallet
64 år gamle Bjørn Garberg vil for alltid være synonymt med kusken bak verdensstjernen Tamin Sandy som herjet på europeiske travbaner på midten av 90-tallet. Både i 1994 og 1995 passerte Bjørn Garberg fire millioner kr innkjørt og de tallene har ikke den sindige trønderen vært i nærheten av siden. Per 17. desember har Garberg vunnet 31 løp i 2012 og passert 1,6 mill innkjørt med bred margin. I 2011 tok Garberg 36 seire, men i innkjørt ble det ikke mer enn drøye 1,5 mill kr innkjørt. Ikke siden 2006 har Bjørn Garberg kjørt inn så mye penger som i år til sine hesteeiere og totalt har Garberg vunnet 1817 løp.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Mandag skal 64-åringen gjestekuske seiersmaskinen 12 Chanto Photo i V5-4A/5-1B som står med fire strake seire og vi har bankerspilt hesten i de to siste seiersløpene. Har ikke vært i nærheten av å tape i de fire seiersløpene og holder skyhøy kapasitet. Spor tolv bak bilen er aldri gull og det er naturligvis et lite uromoment at ikke den faste kusken Edvard Kristiansen kjører mandag. Men feilfritt taper ikke Chanto Photo dette og vi bankerspiller i V5A-spillet. Men siden Bjørn Garberg om mulig har en enda sikrere vinner i B-spillet, velger vi å gardere litt der. 5 Tamin Aragorn (fortsatt full form), 11 Crimson Pirate (godkjent på Bjerke onsdag, litt enklere imot her), 4 Saxo K. (fortsatt betydelig bedre enn raden) er de første vi garderer med da.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 12 B: 5-11-4 C: 7-2-3-10-6-9-8-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Sinnsyk sist
Herr Garberg setter seg også opp bak fireårige 4 Storm Odd i V5-4B og etter det løpet denne hesten gjorde på Leangen for fjorten dager siden, så kan vi ikke se hesten tape dette løpet. Tross grov startgalopp kom hesten tilbake til en strålende tredjeplass, mot bedre hester enn han møter mandag. Bilstart er klart bedre enn voltestart og her er det ikke mye mat i motstanderne. Storm Odd har allerede vunnet fem ganger på kun fjorten starter i karrieren og har mye å gå på fortsatt. 3 Bjørkekvikk blir hardt betrodd, men han stod nesten i ro mot mål sist. Dette taper ikke Storm Odd. Klar banker i V5B-spillet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 4 B: 3-12 C: 9-2-8-11-1-5-7-6-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED
iframe frameborder='0' allowtransparency='true' height='250' width='300' style='border:none;' src='https://www.rikstoto.no/app/partner/module/ExpertTipModule.aspx?tmi=358&e=20121218115300' class='rikstoto-expert-tip-module'>

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi starter med en riktig karamell som førstevalg i et svært åpent varmblodsløp og klinker til med storoutsideren 7 Kastor Håbegård som favoritt i V5-1A. Meget flott avslutning både fjerde sist og nest sist og sist mandag kom ikke verken hesten eller kusk Ragnhild Bjønrbeth noen vei nedover oppløpet og så ut til å ha mye krefter spart. Strekhestene skremmer ikke og selv fra 20 meter tillegg skal dette være en bra vinnersjanse. Helt nede som et 8.valg i spillet og her gjelder det altså å være våken.

1 Change My Name har vi jaget i 18 måneder nå, men vi gir ikke opp. Helt perfekte forutsetninger fra strek denne mandagen og med smygløp er denne farlig. 3 Friendly Fire er trolig beste hesten i feltet. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause og går som kjent til mål. Noe forbedret sist var 2 Conseila B.R og da skal hoppa vurderes tidlig.

10 Lord Francis var vårt glitrende førstevalg på Leangen 12. november (som fjerdevalg i spillet) og vant da lett fra tet. Stod da for eksempel 20 meter foran Kastor Håbegård da og liker seg klart best inne ved railen. 9 Haveaheart galopperte som pigg ut av den siste svingen forrige mandag og er selvsagt aktuell også her.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 1-3-2-9-10 C: 12-4-6-13-8-11-5

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
4 Lykkje Tufs har støtt på fenomenet Husankongen i fire av sine fem siste løp og blitt toer tre ganger og treer en gang i disse løpene. Så tar man vekk Husankongen her, så er Lykkje Tufs en vinner eller er det ikke så enkelt? Nei, det er det aldeles ikke, selv om formen er på topp. Vi synes imidlertid at Lykkje Tufs ikke er hesten som sprudler de siste 100 metrene og han møter noen riktig bra konkurrenter her.

Trolig er 9 Vikan Balder bedre på kapasitet, men galopprisikoen er mer enn overhengende. Fungerte svært fint for Gunnar Austevoll i seiersløpet nest sist på Biri og så også ut som en klink vinner i tet 800 meter fra mål på Biri i sin siste start også da for Austevoll. Men galopperte da helt plutselig og dermed var den dagen ødelagt. Slik er denne hesten. Blir vesentlig mindre spilt enn våre to andre hester i dette løpet. Overraskende nok.

6 Eigelands Viktor er helt umulig å bli klok på. Kommer nå tilbake etter seks måneders pause. Gjorde et gnistrende seiersløp tredje sist, men har ikke vært som best i de to løpene etterpå det. Disse tre skiller seg ganske klart ut, slik vi leser dette løpet.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 9-6 C: 10-7-8-11-12-2-3-5-1

V5-3A - Kaldblodshester. 1640 meter autostart.
Oppfører 1 Drømme Jenta seg slik hun gjorde i monteseieren tredje sist, så tror vi ikke den meget kapable hoppa taper dette sprintløpet. Fra en helt perfekt utgangsposisjon på strek, er det trolig galoppen som er mest imot. Og galoppfaren er som alltid tilstede for denne hoppa.

9 Trønder Pipo stod bedre til i monteløpet 25. november og skuffet oss litt fra tet da. Sist mandag vant hoppa et travløp etter et perfekt kjørt løp av sin trener Atle Solhus. Trønder Pipo er travsikker og farten er bra. 4 Rutan leverer jevnt over gode løp i Sverige og skal duge bra også her. 5 Lykke Lars vant svært overraskende i monte nest sist, men ble aldeles bortridd sist på Biri. Må strekes på seiersløpet nest sist.
Rangering V5-3A: A: 1 B: 9-4-5 C: 2-6-7-3-10-8

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. Treårige. 2140 meter autostart.
2 Seaborn Simona har levert en rekke flotte løp på Leangen i år og blir stor favoritt i dette treårsløpet. Sist ble det startgalopp og mulig at formen er på retur nå. Fra spor to bærer det nok til tet igjen, men vi er litt usikre på hoppa nå og velger å gardere bredt.

6 Wheeler Dealer er en av mange hester som kan gjøre mandagen riktig fin for Bjørn Garberg. Vallaken har foreløpig ikke vunnet på elleve forsøk, men nå kan det være dags for den formsterke hesten. 11 Moni V. hadde vi litt tro på i forkant av V75-løpet på Leangen sist, men da endte det i galopp i den første svingen. Gjorde et svært tappert løp fra dødens nest sist og er nede som et 11.valg i spillet mandag formiddag. Det er lavt.

10 Madonna Rags holdt seg endelig på beina sist og da ble det også seier. 5 Super Monet er en hest vi har sansen for og skulle denne hesten endelig få et løp på vent kan det gå. 12 Creek's Star har atter trukket et leit spor, men er i flott utvikling.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 6-11-10-5-12 C: 4-7-9-3-1-8

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Det kan være så enkelt at 1 Hercules Trotter styrer begivenhetene fra start til mål i dette løpet. Kun tre strekhester her og dermed er det fin sjanse for at Magne Olsen får tet med treåringen. Sist valgte Magne Olsen å slippe teten og så deretter aldri dagens lys. Hvor tøff denne vallaken er nedover det lange oppløpet på Leangen gjenstår dog å se.

2 Unbeatable blir vårt første motbud. Hesten har foreløpig ikke løsnet ei krone, men så pigg ut da han galopperte ut mot oppløpet i sin siste start. Her kan det bli rygg og sparsom reise på favoritten og da varsler vi tidlig for hesten som neppe blir mer enn 6/7.valg i spillet. 7 Kickas var klart forbedret sist og med ytterligere forbedering kan det bli seier her. Motstanden er klart svakere enn sist.

5 Bandit B.R. er mye bedre enn raden, men har ikke fått klaff hittil. 6 Staro Glory Days har gjort bra løp hjemme på Bergsåker og duger normalt godt her. 12 Demi Delicious avsluttet bra sist og er under fin utvikling. Skummelt løp dette og bred gardering er å anbefale.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 2-7-5-6 C: 12-11-8-4-3-10-9

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
V5B-spillet denne mandagen avsluttes med et strålende spilleløp. Under tvil setter vi 8 Regal B.R. først. Meget fin i seiersløpet nest sist for Andre H. Stensen. Sist ble det grov startgalopp for Veronika Bugge i et ungdomsløp. Bakspor trekker litt ned, men hoppa er tøff og tåler å gjøre mye selv.

Til tet stikker trolig 7 Zeus Blue Chip som var toer bak nettopp Regal B.R. i sitt siste løp. Blekkan-traverne er imidlertid ikke de tøffeste nedover oppløpet, så kanskje velger Blekkan å kjøre i rygg. 1 Marionmetropolitan er solgt fra Hamre-stallen og på gamle meritter skal han duge svært godt her fra et fint startspor. 5 Escada Arvells har gjort det bra i Sverige på slutten og skal krysses.

Litt tøft til på tillegg står 11 Cabjoy F.C. og hun har vel ikke imponert på slutten. Helt sjanseløs synes vi dog ikke hun er. 2 Play Online kan være skummel om han kommer seg feilfritt avgårde. Selv bak disse seks forhåndsnevnte hestene er vi ikke sikre på at vinneren er fanget.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 8 B: 7-1-5-11-2 C: 6-10-12-3-4-13-14-15-9

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.