RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Alle ryktene i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Her finner du ryktebørs og alle overgangene i Tippeligaen i høst.

Listen under vil bli oppdatert med jevne mellomrom de nærmeste ukene. Send oss tips på sportsweb@tv2.no dersom du finner feil eller mangler i oversikten.

Oppdatering 25. - 27. november:

Martin Knudsen, som har to år igjen av kontrakten med Brann, er ønsket av Sandefjord, Tromsø og Molde.

Lillestrøms bosmanspiller Robert Koren sier at han helst vil spille i utlandet neste sesong, men at Rosenborg er en klubb kan tenke seg å spille for dersom han skulle bli værende i Norge. RBK-ledelsen er lunken til slovenerens frieri.

Den defensive midtbanespilleren Helgi V. Danielsson (Östers) er i søkelyset til Viking og flere andre norske klubber.

Sundsvall-spilleren Mikael Lustig er for dyr for Aalesund. Den svenske klubben forlanger fire millioner kroner for høyrebacken.

Status frem til 24. november:

BRANN
Inn: Tijan Jaiteh (17) flytter fra Gambia til Bergen i januar.
Ut:
Rykter: Charlie Miller og Robbie Winters vil vekk fra Brann. Myte tyder på at de vender hjem til Skottland, ettersom det ikke har kommet bud fra norske klubber. Inge André Olsen, som har ett år igjen av kontrakten med Stabæk, er fortsatt ønsket på Brann Stadion. 12 spillere, deriblant kaptein Martin Andresen og Bengt Sæternes, har bare ett år igjen av kontrakten. Andresen har ifølge Bergens Tidende sagt at det ikke blir en avklaring for ham før etter jul. Erik Huseklepp er misfornøyd med situasjonen i klubben og kan havne i Odd.

FREDRIKSTAD
Inn: Konan Serge Kouadio (17) og Ismael Beko Fofana (18) fra Elfenbenskysten har undertegnet treårskontrakter etter å ha imponert på prøvespill.
Ut: Yherland MacDonald har benyttet en opsjon i kontrakten som gjorde at han kunne gå fra klubben. Han har nå vendt tilbake til Costa Rica.
Rykter: Joel Lindpere fra Estland og Pierre Gallo fra Sverige har vært på prøvespill.

LILLESTRØM
Inn: Viktor Bjarki Arnarson (Vikingur). Tom Nordlie, trener (Viking).
Ut:
Rykter:
Bosmanspillerne Robert Koren og Michael Mifsud er på vei bort fra klubben. Koren er ønsket av Viking, men sloveneren sier selv at han vil spille i en større liga. Mifsud ønsker seg også til en større liga og har takket nei til et tilbud fra Start. Forsvarsspilleren Anders Rambekk kan forsvinne fra Åråsen. Odd er for tiden den mest aktuelle klubben (uke 47). Midtbanesliteren Kasey Wehrmann har takket nei til et tilbud fra Tromsø.

LYN
Inn: Kim Holmen (Lørenskog). Juniorspilleren Kim André Madsen er tilbudt A-lagskontrakt.
Ut: Christoffer Dahl trapper ned i gamleklubben KFUM Oslo. Henrik Dahl (bosmanspiller) kan havne i Gais.
Rykter: Edu forsvinner trolig til en storklubb i Europa. Lokomotiv Moskva har komme med to bud. Forsvarsspilleren Daniel Theorin kan trolig forlate klubben på grunn av en angivelig feil i kontrakten hans. Er på prøvespill i Malmö (uke 47). Den skadde backen Lars Kristian Eriksen er ønsket av moderklubben Aalesund. Blir trolig værende i Lyn dersom ikke Oslo-klubben skulle motta et høyt bud. Johan Dahlin er ønsket av Hammarby, men Lyn er trolig lite villig til å kvitte seg med førstevalget på Sveriges U21-landslag. Lyn har mottatt henvendelser på midtbanespilleren Stefan Gislason, har ambisjoner om å spille i en større klubb i Europa. HamKam-spillerne Espen Olsen og Marius Gullerud har vært omtalt som aktuelle for Lyn.

ODD
Inn: Sven Fredrik Stray (Mandalskameratene).
Ut: Jan-Frode Nornes (Sandefjord).
Rykter: Pelle Nilsson etterlater seg et stort gap i forsvaret dersom han skulle forsvinne. Lillestrøms Anders Rambekk er aktuell som erstatter. Viking-forsvarer Øyvind Svenning og Brann-vingen Erik Huseklepp står også på blokka. Uke 47 har klubben svenskene Stefan Rodevåg (spiss fra Falkenberg) og Jonas Bergman (midtbanespiller fra Degerfors) på prøvespill.

ROSENBORG
Inn: Alejandro Lago er tilbake på Lerkendal etter etter å ha vært lånt ut til Bella Vista og IFK Göteborg. Juniorspillerne Jahmir Hyka og Andreas Nordvik tilbys trolig A-lagskontrakt.
Ut: Espen Johnsen (på utlån til Strømsgodset), Ørjan Berg (lagt opp).
Rykter: Backen Fredrik Stoor (Hammarby) er så godt som klar for Rosenborg. Sebastian Eguren blir trolig værende i Hammarby etter å ha vært utlånt fra Rosenborg i 2006-sesongen.

SANDEFJORD
Inn: Jan-Frode Nornes (Odd).
Ut: Tom Kristoffersen (legger opp), Arnar Førsund (tilbake til Vålerenga etter låneopphold), Ole Tobiasen (bosmanspiller), Hjalmar Johansen (bosmanspiller).
Rykter: Sandefjord har Kongsvinger toppscorer Tore Andreas Gundersen i søkelyset. Manglerud Star-spilleren Kjell Petter Opheim skal på prøvespill over nyttår når han blir frisk av kyssesyke

STABÆK
Inn: Petter Furuseth Olsen (Hammarby). Eirik Markegård vender tilbake til klubben etter å ha vært utlånt til Hønefoss.
Ut: Markus Karlsson og Jesper Jansson (legger begge opp).
Rykter: Stabæk håper å reforhandle kontrakten med Inge André Olsen, som er ønsket av Brann. Stabæk er i dialog med Tromsø om en overgang for Tom Stenvoll. Joakim Persson vurderer å forlate Nadderud.

START
Inn:
Ut: Todi Jónsson (bosmanspiller), Bala Garba (bosmanspiller), Sebastian Schindzielorz (bosmanspiller). Tom Berhus (legger opp), David Hanssen (Hønefoss).
Rykter: Tromsøs Patrice Bernier og Lillestrøms Michael Mifsud har begge takket nei til klubben.

STRØMSGODSET
Inn: Espen Johnsen (lån fra Rosenborg), Stian Ohr (Molde).
Ut: Jan-Frode Nornes (Sandefjord, var på lån fra Odd), Svein Tore Brandshaug (Haugesund), Thomas André Ødegaard (legger opp, blir keepertrener), Petar Rnkovic (bosmanspiller), Boureima Ouattara (bosmanspiller).
Rykter: Har Vålerengas Tore André Flo og Odenses Alexander Aas på blokka. Thomas Sørum, som var på utlån i Manglerud Star i 2006-sesongen, hentes tilbake i A-lagstroppen – dersom det ikke skulle komme et godt bud på spissen. Anders Rambekk er uaktuell etter at forhandlingene strandet.

TROMSØ
Inn: Tre juniorspillere har fått tilbud om A-lagskontrakter.
Ut: Benjamin Kibebe (Aalesund), Ole Andreas Nilsen (bosmanspiller), Roar Christensen (legger opp).
Rykter: Tromsø er i dialog med Stabæk om en overgang for Tom Stenvoll. Klubben har fått avslag på budene som ble lagt inn på Bodø/Glimts Tom Høgli og Moss' Steffen Nystrøm. Håper å beholde Patrice Bernier, selv om kanadieren ønsker seg bort fra klubben.

VIKING
Inn: Andreas Ulland Andersen (Vard Haugesund). Uwe Rösler, trener (Lillestrøm)
Ut: Johan Lædre Bjørdal (Bodø/Glimt), Kenneth Sola (SIF), Magnar Nordtun (bosmanspiller), Rhys Weston (vender hjem til Wales).
Rykter: Ønsker Lillestrøm Robert Koren, men kan trolig se langt etter sloveneren. Ser også etter en ny keeper. Charltons Thomas Myhre står høyt oppe på ønskelisten, sammen med Odds sisteskanse Rune Jarstein. Sikler også på FK Haugesunds stoppertalent Håvard Nordtveit.

VÅLERENGA
Inn: Arnar Førsund (tilbake i klubben etter lånehoppholdet i Sandefjord). Harmeet Singh, Kristian Brix, Amin Nouri er hentet opp i A-lagsstallen på lærlingkontrakter.
Ut: Tom Henning Hovi (legger opp).
Rykter: Veteranene Ronny Johnsen og Tore André Flos kontrakter er gått ut. De er nå i samtaler med klubben.

AALESUND
Inn: Benjamin Kibebe (Tromsø). To juniorspillere får tilbud om A-lagskontrakt.
Ut: Oddbjørn Lie, Christian Negouai, Kristoffer Tollås, Thomas Gjørtz, Kabba Samura (fikk ikke forlenget korttidskontrakten) og Herman Ekeberg (legger opp).
Rykter: Tidligere Molde-kaptein Magnus Kihlberg og Kari Arnason fra Djurgården er i samtaler med AaFK Har Lyns Lars Kristian Eriksen på ønskelisten.

(Kilder: Eget arkiv, NTB, tips.as, diverse lokalaviser).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere