*Nettavisen* Sport.

«Alle» scoret da Norge lekte seg videre

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix

13 av 14 utespillere på scoringslisten mot Tsjekkia.

16.12.13 22:45

NORGE - TSJEKKIA 31-21:

NOVI SAD / OSLO (Nettavisen): Søndag røk Montenegro på sjokkartet vis ut av VM etter tap for Danmark i åttendedelsfinalen.

Dermed seiler Norge igjen opp som en av de store favorittene til å vinne mesterskapet. Norge er regjerende mester fra 2011.

Mandagens oppvisning mot Tsjekkia, som Norge slet med under EM i fjor, la i hvert fall ingen demper på Norges favorittstempel.

Thorir Hergeirssons jenter spilte én av sine beste kamper så langt i Serbia og hadde avgjort det meste til pause.

- Det var artig. Dette er en av de ekleste kampene (åttedelsfinale) å spille. Fallhøyden er veldig stor.

- Jeg var ganske trygg på at hvis vi fikk satt forsvaret og fikk løpt en del mot dem, så ville vi vinne. Da var det egentlig bare et spørsmål om med hvor mye, sier Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Nora Mørk markerte seg nok en gang for Norge og ser nå fram til kvartfinalen i VM.

- Vi blir tøffe å slå uansett hvem vi møter i kvartfinalen. Det blir deilig å reise til Beograd, sier Mørk til TV 2.

13 av 14 utespillere
I løpet av første omgang hadde hele elleve norske jenter tegnet seg på scoringslisten og Norge var hele ni mål foran til pause, 19-10.

I andre omgang hadde jentene stort sett god kontroll på begivenhetene, selv om foten slapp gasspedalen litt det siste kvarteret.

Da sluttsignalet lød sto det 31-21. Hele 13 av de totalt 16 spillere til Norge (to keepere) tegnet seg til slutt på scoringlisten.

Økte gradvis
Tsjekkia kom best ut av startblokken og ledet 2-0 i Novi Sad, men stort lenger kom de imidlertid aldri. Så fort Norge våknet, styrte de kampen.

Camille Herrem satte inn Norges første mål på en frekk lobb fra kant og derfra og inn til pause hadde rødtrøyene grei kontroll.

Anført av firemålsscorerne Nora Mørk og Heidi Løke økte de norske jentene ledelsen gradvis utover i første omgang.

Folk som Mari Molid, Linn Jørum Sulland, Anja Hammerseng Edin, Isabel Blanco og Linn Kristin Riegelhuth Koren nettet også i første omgang.

Tsjekkia hadde ikke all verden å by på offensivt og det norske forsvaret hadde ikke all verdens problemer med å stoppe det som kom.

Nøstvold i skuddet
Andre omgang startet med at Norge fikk sin tolvte spiller for kvelden på scoringslisten, da Tonje Nøstvold satte en straffe i mål.

Inn i det norske målet hadde Silje Solberg kommet og stabækjenta stengte buret fra første stund. I andre enden rant målene inn.

Drøye ti minutter ut i andre omgang var Norge tolv mål foran tsjekkerne med 25-13.

Landslagstrener Hergeirsson valgte å hvile flere profiler i andre omgang, som Mørk, Løke og Edin, men det ga rom for nye krefter.

Tonje Nøstvold var blant dem som grep sjansen og banket inn mål etter mål etter pause. Hun stoppet på totalt fire scoringer.

Norge ga seg med 31 scoringer mot Tsjekkias 21.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag