RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle stoler på Høitomt

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Usikre Sør Bruden får mange tilhengere med Eirik Høitomt som kusk i to vanskelige rebuser på Momarken i kveld, men vi setter alle våre penger på en lovende 4-åring i fra Sverige. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Da sier det seg selv at de sikre holdepunktene glimrer med sitt fravær når 2 Sør Bruden i V5A-4/V5B-2 blir dagens største favoritt med sine voldsomme 80 %, men noe sikkert kort er ikke det snakk om. Vi har et spennende motbud å by på i det løpet (latterlige lite spilt 4-prosenter!), og i jakten på fem rette i to rebuser hvor vi forventer at de som prikker fem rette får rikelig betalt, satser vi på at 6 Alltimo i V5A-5/V5B-2 er fremst på streken når pengene skal fordeles til slutt.

Vi snakker da om en sparsomt startet 4-åring med veldig fin kapasitet, og etter å ha vunnet lett på 17.0 full vei etter lang pause i den nest siste starten synes vi at Giant Chill-sønnen så langt spenstigere ut i den siste starten.

En galopp midt på den første langsiden (tapte veldig mye på den galoppen) skrinla dog planene om en fremskutt plassering ved den anledningen, men avslutningen til sjette på fine 15.5 over aktuell distanse (veldig fin fart i mål uten å bli plaget nevneverdig) bar bud om at dette skal være snakk om en hest som bør ha litt å hente fremover.

Dagens konkurrenter er mildt sagt av den begredelige sorten, og på en dag hvor det er veldig vanskelig å finne noen stålbanker, satser vi på at svensken bokfører årets andre triumf, i et løp som ellers krever veldig bred gardering for å være på den sikre siden. To løp i kroppen bør ha gjort godt etter veldig lang pause, og vi sitter med inntrykket av at dette skal være snakk om en hest som trekker klar fordel av dagens lange oppløp.

Vår rangering: A: 6 B: 1-5-7-10 C: 9-3-4-8-11-12-2

V5A-1, 2140 meter autostart
Et 3-årsløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og vi synes at det er jevnt blant flere. I rivende utvikling er 6 Eck Episode, og i en feilfri utgave (galoppert i to av fire løp) så bør Giant Chill-sønnen kunne kjempe om seieren. Maks som tredje bak to gode hester i den nest siste starten, før han hoppet seg vekk ut i oppløpet i den siste starten ved femteplassen på fine 16.8 full vei, og vi mistenker at dette er snakk om den beste hesten i løpet.

Spennende i ny regi er 3 Beak`s Princess, og vi synes at Bye-traveren er vel lite spilt med sine 12 % Det gikk fine rapporter på 3-årshoppa forut for den siste starten på Bjerke før litt pause, men ved den anledningen ble det galopp. Viste dog fart mellom feilslagene den gangen, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld tror vi på en topp vinnersjanse. Vunnet to billige løp har 2 Yankee`s Photo gjort, men Sagholen-traveren er under utvikling. Av de bedre skal 9 Graffiti være, mens slowstarteren 4 King Of Friday heller ikke trenger å være helt borte.

Vår rangering: A: 6 B: 3-2-9-4-7 C: 1-5-8

Annonse: Grøstad/Lerum klasker til med helfrekt bankerspill på Momarken, tipsene finner du her!

V5A-2, 2140 meter autostart
Et kaldblodsløp i relativt lavt grunnlag støter vi på i den andre avdelingen, og i en feilfri utgave er det neppe noen som rører 4 Spikrapp. Totalt overlegen på flotte 29.3 full vei i den nest siste starten, før han fullførte strålende til sølv etter tidlig galopp i den siste starten. Vi tror sjansene for et feilfritt løp øker betraktelig med dagens startmetode (dog høyt opp første hundre meterne i den nest siste starten), og det lange oppløpet på dagens arena taler til 6-åringens fordel (virker til å være veldig sterk).

Vi snakker dog om en hest av den usikre sorten (og kusken kjører nesten mer i galopp enn i trav om dagen), og da må vi gardere. I rivende utvikling er 9 Røvaren, og den sterke 4-åringen kommer i kveld ut på en arena som trolig passer som hånd i hanske. Sterk til slutt ved triumfen på 30.8 full vei i Skien i den siste starten, og i en feilfri utgave skal Høitomt-traveren tilmåles solide vinnersjanser.

Det er heller intet å utsette på kapasiteten til 8 Valle Arn, og 4-åringen til Bjørn Steinseth er trolig moden for å kunne senke rekorden på 32.1 full vei, betraktelig etter litt pause. Ingen av de mest betrodde er stødige på beina, og da sikrer vi oss med ytterligere garderinger på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 4 B: 9-8 C: 5-10-2 D: 3-6-11-12-7-1

V5A-3, 2140 meter autostart
Vi støter på et varmblodsløp i den tredje avdelingen som er mildt sagt vanskelig å vurdere, og vi tyr da til helgardering på samtlige spilleforslag. Best på kapasitet er trolig 4 Royal Ducal, og det kan være så enkelt som at den seiersvante 5-åringen (vunnet seks av fjorten starter så langt i karrieren) bare vinner et løp som dette. Vi har dog ikke kontroll på formen etter litt pause, og da blir det bare gjetninger på hvor Home Alone-sønnen står pr. dags. dato fra vår side (tidligere kusk Øyvind Ruttenborg er veldig usikker på formen).

Etter at Tom E. Solberg kjørte 6 Micromate inn til sølv på fine 15.9 i den femte siste starten har eier Ulf Alme gjort så godt han kan for å kjøre psyken fullstendig av 4-åringen (utsatt for stort sett hodeløse styrninger hele veien), men i et løp som dette bør Chipmate-sønnen kunne dukke opp i fremste rekke med en litt heldigere disponering underveis.

Fart som rekker langt innehar 3 Sweetness Candy, men 6-årshoppa har ikke utrettet mye av verdi i år. De øvrige svenskene som dukker opp i dette løpet (1,2,7 og 10) har det ikke vært lett å få noe inntrykk av (premiesankere i dårlige lag på den andre siden av kjølen), men noen store stjerner er det i hvert fall ikke snakk om (men det må de trolig heller ikke være for å kunne gå til topps i et løp som dette).

Vår rangering: A: 4 B: 6-3-5-9-7-10-1-2 C: 11-12

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Vi støter da på dagens største favoritt i dette kaldblodsløpet i form av 2 Sør Bruden, og i en feilfri utgave skal det selvsagt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Sterk til sølv på fine 30.1 i et langløp i den siste starten, og sist hun gjestet dagens arena ble det en overlegen seier på 30.8 full vei. Champion Eirik Høitomt må dog virkelig kjøre hest for å holde Sjefen-datteren i trav, og marginene fra seier til disk er etter vårt skjønn veldig små.

Vi synes dermed det er spennende med noen garderinger denne gangen, og på kapasitet tror vi ikke 8 Nygaards Thea er stort dårligere (heller bedre). 4-årshoppa ble matchet i relativt tøffe hoppeløp og V75-løp før litt pause, og vi synes Åsajerven-datteren gjorde sine saker bra i de løpene. Jan R. Mjølnerød har ikke akkurat for vane å ta ut sine hester uten at de er i orden, og etter litt pause forventer vi at den latterlige lite spilte 4-prosenteren viser seg frem i en forbedret utgave. På våre største spilleforslag får vi også plass til 4 Tangen Jenny, og den litt variable 6-årshoppa kan sette favoritten til vegs på en god dag.

Vår rangering: A: 2 B: 8-4 C: 6-5-7-9-10-11-3-1

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2140 meter autostart monte!

Undertegnede begynner å bli møkk lei disse monteløpene, og at menig man i gata ikke har noen som helst forutsetninger for å kunne vurdere disse løpene (og da gidder de til slutt ikke å spille V5) fikk vi nok et bevis på nå på søndag på Sørlandet. Etter et intetsigende prøveløp på enkle 21.4 for Wembley Boko, ble det en totalt overlegen seier på råflotte 16.0 i debuten i denne grenen, og hvem kunne vurdere seg frem til det på forhånd?

Kun noen få innviede, og de som fikk med seg litt positive toner fra treneren på RD (og slik skal det ikke være). Nei, hvis vi absolutt må gi et tilbud til disse avdankede traverne så begynn eller avslutt dagen med disse løpene, for spillerne vokser ikke akkurat på trær i dette landet (og da må vi ta vare på dem vi har).

Ok, nok om det, men noen seriøse vurderinger er det ikke lett å komme med i dette svært svake varmblodsløpet. De fleste av hestene i dette løpet drar ikke skinnet av pølsa foran sulky, og det er da ikke godt å forutse hva de kan under sal (og bred gardering virker da som en fornuftig løsning). Hyggelig form holder 10 Menai Songline, og på en arena 10-årshoppa tidligere i år har vist at hun trives bra på, tilmåler vi Sletsjø-traveren solide vinnersjanser. Stod på godkjent til fjerde på 19.1 mot litt bedre hester enn dagens konkurrenter i denne grenen i den tredje siste starten, og dette er vel snakk om den eneste hesten vi kan finne noe positivt på i dette løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 3-8-7-4 C: 1-2-5-6-9

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi har et flott varmblodsløp for varmblodshester å se frem til i den fjerde avdelingen i B-spillet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Litt sjanseartet til i sitt innerspor står 1 Super Wave, men dersom kusk Nils O. Holm skulle klare å forsvare teten med den kapable 6-åringen, bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Hoppet seg vekk i et tøft V75-løp i den siste starten, men var lekker ved triumfen på 15.8 full vei forut for den starten.

Kanonfine løp hele veien går 11 Honey Muscle, og vi synes det var sterkt å holde inn til tredje på 15.8 over en sprint etter et tøft løp utvendig bak svært gode Anthony Boko i den siste starten. Sporet kunne selvsagt vært bedre i kveld, men Antonsen-traveren er fryktelig tung til slutt. Uforandret fin form holder 3 Peacekeeper, mens trioen 4 Evaporate (herdet i tøffe lag), 8 Malabar Cash (sporet trekker ned, men formen er helt på topp det i gården) og 10 Lovestrong (spennende i ny regi) også er snakk om hester som må vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 1-11 B: 3-4-8-10 C: 2-7-12-5-9 D: 6

V5B-5, 2140 meter voltestart
Vi har et veldig åpent varmblodsløp å se frem til i avslutningen på denne rebusen, og veldig bred gardering er da å anbefale. Eirik Høitomt vinner med ”alt” om dagen (vunnet åtte løp de tre siste dagene), og bak en formsterk 3 Victory Bone tror vi rogalendingen fort kan sitte bak en ny vinner. Avsluttet flott til sølv på fine 14.7 over en sprint i Skien i den siste starten, og dette er snakk om en litt tråkk type som championen trolig vil passe perfekt på.

Veldig fin form er det på 2 Sweet Gill (fast i tøft lag i den siste starten), og med feilfri avgang fra et litt kinkig andrespor i volten dukker ventelig 5-åringen opp i striden helt der fremme til slutt. Svært kapable 8 See See Rider må sees på som en stor outsider etter litt pause, mens trioen 6 Comi Jet (trolig forbedret med løp i kroppen etter litt pause), 10 Global Jinx (går veldig fine løp, og i kveld bør Ottersen-traveren være seiersaktuell mot passende motstand) og 13 Pompier (skal være av de bedre i dette løpet, men formen virker litt dunkel om dagen) også er hester vi krysser tidlig av for.

Vår rangering: A: 3 B: 2-8-6-10-13 C: 7-5-9-12-14-1-11-4-15

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 132, 396 og 1188 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1122 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere