Gå til sidens hovedinnhold

- Alle tror han er dødssyk og ikke skal gå i OL

Men Chris Jespersen trener trolig allerede onsdag.

Mandag meldte Haugesunds Avis at det norske OL-håpet Chris Jespersen står over NM på grunn av sykdom.

Dagen etter at nyheten ble kjent, ønsker ikke Jespersen å snakke med pressen, men hans manager i Team United Bakeries, Henrik Kvissel, avdramatiserer det hele overfor Nettavisen.

- Chris er i ferd med å bli enten forkjølet eller frisk, så han sier nei til alt av intervjuer i dag. Vi prøver å skjerme ham litt uten å lage noen stor sak av det, sier Kvissel til Nettavisen.

- Alle tror han er dødssyk og ikke skal gå i OL, men han har bare litt vondt i halsen og vil derfor «safe», forteller Kvissel.

- Ingen dramatikk
Til Haugesunds Avis fortalte Jespersen mandag at han var litt bekymret for at en lengre sykdomsperiode kunne ødelegge for hans sjanser i OL, men Kvissel sier til Nettavisen at Jespersen allerede er på bedringens vei.

- Han har litt vondt i halsen, men er i ferd med å bli bedre. Det er ingen dramatikk, men for han så er det greit å stå over NM. Chris er positiv og har troen. Han vurderte å trene lett i morgen, så det er ingen dramatikk. Han er bare redd for at det kan bli verre hvis han blir med på NM, sier Team United Bakeries-manageren.

Nå er planen at Jespersen trolig skal konkurrere allerede i neste verdenscuprenn i Toblach.

- Jeg tror han har lyst til å stille opp der. Han ligger såpass godt an i verdenscupen sammenlagt at det er viktig for ham å være med, sier Kvissel.

Landslagssjefen ikke bekymret
Landslagssjef Vidar Løfshus er heller ikke bekymret over løperen som ble nummer to i vinterens Tour de Ski.

- Jeg er ikke bekymret for Chris. Når han får litt ro nå, så skal det gå ganske greit for ham å komme tilbake fra en sykdomsperiode. Han er mye bedre trent nå, så jeg tror det betyr en del med tanke på at han skal komme fort tilbake, sier Løfshus til Nettavisen.

Løfshus har latt seg imponere av Jespersen denne vinteren, og går langt i å antyde at mannen fra Skånevik allerede har sikret seg en OL-billett, selv om troppen først blir tatt ut til helgen.

- Han har blitt mye sterkere denne sesongen. Han har fått betalt for den treningen han har lagt ned og har økt treningsmengden med 25 prosent. Han har på en måte tatt en liten sjanse, men har virkelig fått valuta for det. Det er veldig bra, sier Løfshus.

Jespersen har tidligere uttalt til Nettavisen at han ønsker å gå blant annet 15-kilometeren i OL. Startskuddet for 15-kilometeren går om akkurat én måned.

Reklame

NÅ: Gjør kupp på julegaver hos to friluftsgiganter