*Nettavisen* Sport.

Alle tror på Solskjær

Mandag gjør Ole Gunnar Solskjær comeback, og ekspertene har stor tro på at nordmannen kan bli den samme spilleren som han var.

02.12.05 13:39

Fredag morgen kom meldingen mange har fryktet at de aldri ville få. Ole Gunnar Solskjær gjør comeback. I en reservelagskamp mot Liverpool mandag.

- Han har trent med oss nå. Han så glimrende ut, sier manager Alex Ferguson.

- Kommet tilbake før
Dermed slår Solskjær tilbake mot alle de som har avskrevet ham. Ekspertene tror han kan bli den samme spilleren han var før skademarerittet startet.

- Jeg har snakket litt med de rundt ham, og skjønt at noe var på gang, Og jeg tror han kan komme tilbake for fullt, sier tidligere landslagssjef Nils Johan Semb til TV 2 Nettavisen.

- Han har vist ved mange anledninger at han kan komme tilbake. Det er fort å miste motet og gi opp etter flere små tilbakeslag, men Ole Gunnar er ikke den typen. Han har blitt avskrevet før, men kommet tilbake hver gang. Han må nok bruke litt tid, men han har så stor erfaring på dette toppnivået at det absolutt er en mulighet for at han klarer det igjen. Det skal bli spennende å se om han er like skarp som han var på sitt beste, fortsetter Semb.

Han ser for seg at Solskjær fort kan få en rolle som ikke er helt ulik den han tidvis har hatt tidligere. Som superinnbytter.

- Tøff konkurranse
NRKs Arne Scheie påpeker imidlertid at det er knalltøff konkurranse som venter nordmannen. Scheie så United slå WBA i ligacupen tidligere i uka. Da brukte manager Alex Ferguson Louis Saha og Guiseppe Rossi som spisser, mens Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy ble hvilt.

- I tillegg har vel Ferguson sagt at han vil ha tak i et par store fisker til. Han kan klare det, men det blir en tøff kamp for å komme tilbake på førsteelleveren, sier Scheie.

Men:

- Jeg har tro på at han kan komme tilbake som en god fotballspiller, men om United, med nye sjefer, vil satse på ham. Det er et helt annet spørsmål. Men jeg håper av hele hjertet at han kommer tilbake for Manchester United og Norge.

Scheie mener Solskjær har en stor fordel.

- Han har en vanvittig posisjon hos Ferguson og supporterne. Det er en fordel, og gjør at sjansene er gode. Men det er som sagt ting på horisonten som ikke er så lyse, gjentar han.

- Vi trenger alle
Per Harald Larsen, daglig leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, er selvsagt begeistret.

- Dette er flott. Vi visste at det var feil det som stod tidligere i uka - at karrieren kunne være over. Men vi visste ikke hvor langt han var kommet, sier han.

Og:

- Det er plass til ham. United spiller et stort antall kamper, og trenger mange gode spillere i stallen, påpeker han.

Hva tror du? Kan han komme tilbake for fullt, og kjempe om en plass fra start i Uniteds førsteellever?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.