*Nettavisen* Sport.

Alle vender tilbake til Alfheim

Tromsø selger nordnorske spillere - og henter dem tilbake etter endt karriere i utlendighet.

21.04.06 07:54

TROMSØ (TV2 Nettavisen): Når Sigurd Rushfeldt 3. juli får sitt forventede comeback for Tromsø, blir han det foreløpig siste eksemplet på en lang rekke profiler som vender tilbake til klubben hvor gjennombruddet skjedde.

Comeback-laget
Listen av eksempler begynner nå å bli lang.

¿ Morten Pedersen ble solgt til Brann i 1995. Senere spilte han i Rosenborg, Vålerenga og Gent. Ble hentet tilbake i 2003.

¿ Frode Fermann ble den første spilleren Tromsø solgte direkte til en utenlandsk klubb. Venstrevingen ble solgt til Cercle Brügge i 1996, og hentet tilbake året etter.

¿ Arne Vidar Moen ble solgt til Brann i 1996, og spilte senere for Lillestrøm. Ble hentet tilbake til Tromsø i 2002, for å hjelpe gamleklubben tilbake til eliteserien.

¿ Sigurd Rushfeldt ble solgt til Rosenborg i 1996, og har senere spilt for Racing Santander og Austria Wien. Tar 1. juli fatt på en to og et halvt års kontrakt med Tromsø.

¿ Steinar Nilsen ble solgt til AC Milan i 1997, og gikk senere til Napoli. Han gjorde comeback for Tromsø i 2002.

¿ Jonny Hanssen ble solgt til Eintracht Aalst i 1997, men ble hentet tilbake i 2000. (Forsvant til Lyn etter 2001-sesongen).

¿ Ole Martin Årst ble solgt til Anderlecht i 1997, og spilte senere for Gent og Standard Liege. Ble hentet tilbake i 2003.

¿ Bjørn Johansen ble solgt til Helsingborg i 1999, men kom tilbake for å hjelpe moderklubben til opprykk i 2002.

¿ Rune Berger (tidligere Johansen) forlot klubben etter nedrykket i 2002, og spilte senere eliteseriefotball for Aalesund. Han ble hentet tilbake til moderklubben i fjor.

- Vi kommer alle tilbake
- Jeg nekter ikke for at jeg liker denne tendensen veldig godt. Vi er som klubb veldig bevisst på vår nordnorske identitet, og det betyr veldig mye at spillerne som er fra landsdelen vender tilbake for å bidra for klubben og for Nord-Norge, sier Nilsen, som synes slagordet «Vi kommer alle tilbake» er svært passende. Selv om han vet at sannheten inneholder noen modifikasjoner.

- Ja, vi har jo fortsatt ikke fått hentet Rune Lange hjem igjen, smiler han, og erkjenner at han tror Morten Gamst Pedersen fortsatt har noen gode år foran seg i utlandet før det kan bli aktuelt med hjemtur.

- For øvrig er din egen bror unntaket fra regelen?

- Ja. Roger kom aldri tilbake til Tromsø. Men han var spesiell, ettersom han var den første som ble solgt, sier sportssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.