Gå til sidens hovedinnhold

- Alle vil slå oss

Ingen vinner mer enn Lambertseter i svømme-Norge, men juleferie ville likevel ikke gullgjengen unne seg.

LAMBERTSETER: Det er en kjent sak at svømmere trener mer enn de fleste andre, og i Lambertseter er morgenøkter i 6-tiden faste innslag. Til og med på julaften var klubbens beste svømmere i vannet.

– Det er helt greit å trene på julaften. Søndager er eneste dag jeg som oftest har fri, men ellers trener jeg fire timer hver eneste dag, sier Gina B. Andersen

Hun er et av LSVKs stjerneskudd denne høsten.

19-åringen kom til Lambertseter fra Skjetten tidligere i år, og kunne i høst juble for flere NM-medaljer – blant annet gull på 200 meter rygg. Rett før jul kom ytterligere en gladmelding for Gina, da hun fikk beskjed om at hun var tatt ut på landslaget.

– Det har vært et mål for oss å få med én utøver til der i tillegg til Sara (Nordenstam, red. anm.). Gina har hatt en flott utvikling i høst, sier LSVK-trener Thomas Hjers.

– Et fantastisk år

I norgesmesterskapene som har vært i år har ingen gjort det bedre enn Lambertseter, som har tatt gull og andre medaljer på løpende bånd.

Spesielt på stafettene på jentesiden har klubben vist sitt enorme nivå.

– Vi har gjort det ekstremt bra i år, og så bra som i 2009 har vi aldri gjort det før. Det har vært et fantastisk år, sier trener Hjers som også har sett Fredrik Løvberg og Malene Pedersen bli sammenlagtvinnere i det nasjonale årsklassemesterskapet (NÅMØ).

Han er spesielt fornøyd med at klubben er blitt så god på stafetter.

– Det er noe vi har jobbet mye med, og vi har så stor bredde at det er voldsom kamp om plassene på stafettlaget, sier Hjers.

Motiverende med Sara

Nå forteller treneren om neste utfordring:

– Nå vil alle slå oss. Én ting er å bli best, men det er enda vanskeligere å beholde tittelen.

Dermed må LSVK trene hardt gjennom hele året for å fortsette utviklingen.

– Vi vinner på at vi har en stor bredde, men vi ønsker oss flere klare topper også. Uten stafettene hadde vi ikke vært beste klubb, sier Hjers.

Sånn sett er det positivt at Gina B. Andersen nå er landslagssvømmer sammen med Sara Nordenstam.

– Jeg har lyst til å satse på svømming i mange år. Det er veldig motiverende å ha en utøver som Sara i samme klubb, sier 19-åringen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?