RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MATCHVINNER: Dele Alli scoret det avgjørende målet da Tottenham slo Southampton.
MATCHVINNER: Dele Alli scoret det avgjørende målet da Tottenham slo Southampton. Foto: Frank Augstein (AP)

Alli og Eriksen ordnet Spurs-seier over Southampton

Manglet toppscoreren.

TOTTENHAM - SOUTHAMPTON 2-1

Tottenham måtte jobbe hardt, men sikret seg tre viktige poeng da de slo Southampton 2-1 på White Hart Lane. Christian Eriksen og Dele Allis scoringer i første omgang gjorde vei i vellinga for Maurico Pochettinos menn.

Southampton slo tilbake i andre omgang, og James Ward-Prowse skapte ny spenning med sin redusering. Likevel klarte aldri gjestene å komme tilbake i London.

- Ingen Harry, ingen problem hittil, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter at Alli hadde satt inn kampens andre scoring. Spurs mangler nemlig toppscoreren sin, som tidligere denne uka fikk påvist en leddbåndsskade.

Seieren betyr at Tottenham nå ligger ti poeng bak suverene Chelsea på toppen av Premier League. Likevel er er det nå tre poeng ned til Manchester City.

Claude Puel og hans Southampton blir værende på 10.plass etter helgens tap. De står med bedre målforskjell enn både West Ham og Bournemouth som har samme poengsum.

Dansk dynamitt

Tottenham hadde god kontroll i den første omgangen, og spesielt danske Christian Eriksen var toneangivende for vertene på White Harte Lane i den første omgangen.

Allerede etter tre minutter spilte han fri Heung-min Son, men Fraser Forster var kjapt ute med lanken og stoppet sør-koreanerens avslutning fra spiss vinkel.

Snaut ti minutter senere gjorde Eriksen alt sammen selv da han fikk ballen fra Mousa Dembélé og dunket til fra rundt 20 meter. Forster rakk ikke bort, og Tottenham kunne feire 1-0.

Den første omgangen skulle i stor grad handle om de helhvite, men i det 17. minutt var Oriol Romeu meget nære med et distanseskudd, som snek seg like utenfor Hugo Lloris' lengste stolpe.

Toby Alderweireld var kun en fantom-redning fra Forster fra å doble Spurs-ledelsen i det 24. minutt, mens Manolo Gabbiadini kun fant nettveggen fire minutter senere da han fikk sjansen til å utligne.

Dessverre for Southampton måtte den italienske målsniken av banen i første omgang med det som så ut som en lyskestrekk. Han ble erstattet av Shane Long.

I det 33. minutt stod Steven Davis for en tullete takling inne i egen boks, da han la Dele Alli i bakken. Dommer André Marriner var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Straffen valgte Alli å ta selv. Han sendte Forster feil vei, og Tottenham kunne juble for scoring på ny. 2-0 skulle også stå seg til pause på White Hart Lane.

Redusering

Southampton la seg ikke bakpå i den andre omgangen, og etter 52 minutter kranglet James Ward-Prowse ballen i mål fra kort hold. Nathan Redmond hadde kommet seg til linja, og slo hardt inn. Der ventet Ward-Prowse som skapte nytt liv i kampen.

Tottenham virket å ha god kontroll, men Southamptons kontringskraft ved Long var en kontant trussel. Longs fart, kombinert med Redmond og innbytter Sofiane Boufal virket å kunne tilby en trussel.

Southampton gjorde det de kunne for å finne veien til målmaskene, men det ville seg rett og slett ikke i den andre omgangen. Claude Puel kastet innpå Jay Rodríguez også i desperat jakt på et poeng i kampen.

Vincent Janssen kom innpå i den andre omgangen, og skulle vise seg langt giftigere foran mål. Hans skudd var godt, men Forster fikk slått ballen unna i det 89. minutt.

Det skulle rett og slett ikke skje for Southampton i denne kampen. Det hele rant ut i sanden, og slik det gjerne er i fotballkamper så blåses de av til slutt. Dessverre for Southampton ble denne blåst av før de rakk å finne en utligning.

Tottenham befester sin posisjon på andreplass i Premier League med tre poeng ned til Manchester City. Southampton bli værende på 10.plass etter dagens tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere