*Nettavisen* Sport.

Alltid god i andre omgang

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Søndag hopper Anders Jacobsen for hoppukeseieren. Nøkkelen til seier blir førstehoppet, tror 21-åringens tidligere trener.

06.01.07 09:22

Torsdag vant Anders Jacobsen (21) fra Hønefoss i rennet i Innsbruck. Søndag hopper han for sammenlagtseieren i den tysk-østerrikske hoppuka. Årets store komet leder med 10,7 poengs margin til nummer to, Arttu Lappi fra Finland.

Frode Håre trente Anders Jacobsen i fire år, fra han kom opp som junior i Vikersund Flying Team til han ble tatt ut på det norske landslaget til Mika Kojonkoski etter en audition i sommer.

Utrolig
Håre er fortsatt trener i Vikersund, men i disse dager er fokuset først og fremst rettet mot hoppukeavslutningen i Østerrike og den tidligere eleven som kjemper om seieren der.

- Hvis du hadde sagt i mai/juni, da vi overleverte ham til landslaget, at han skulle lede hele hoppuka nå, så hadde jeg ikke trodd på deg, sier Håre til Nettavisen.

Han husker Jacobsen som et stort talent, og er derfor ikke overrasket over suksessen.

- Jeg så vel ingen begrensninger for hvor langt han kunne nå. Som junior var han ganske bra. Han luktet vel litt på en plass i junior-VM en gang, hvis jeg ikke tar feil.

Sterk
Håre fremhever den mentale styrken, som Jacobsen selv har bevist at han har – gang på gang – denne vinteren.

I de fem verdenscuprennene før hoppuka hadde han en tiendeplass som dårligst. Den kom i Lillehammer, da han hoppet bakken ned, men mistet pallplassen fordi han ikke klarte å hold seg på beina etter landing.

Totalt har 21-åringen fra Hønefoss to seirer, to andreplasser, én tredje-, én fjerde-, én femte- og én tiendeplass denne sesongen, inkludert hoppuka,

- Så lenge han gjør en god førsteomgang, kommer det en god andreomgang. Før var det førsteomgangen som var bøygen for Anders, forteller Håre til Nettavisen.

- Han virker veldig sterk nå, konstaterer han.

Jordnær
Nettavisen har også snakket med Jacobsens tidligere rørleggersjef i Hønefoss VVS, som fremhever 21-åringens jordnære vesen. Den samme karakteristikken kommer Frode Håre med.

- Han er akkurat sånn som du ser han på tv. Jordnær. Han har beina godt plantet på jorda. Og så er han veldig treningsvillig og gir alltid hundre prosent. Jeg har en god følelse før det siste rennet, sier Håre.

- Men jeg tør ikke å si noe mer til deg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.