*Nettavisen* Sport.

Alltid med høyre

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Søndagen ble historisk for Andreas Tegström. Da scoret han nemlig sitt første tippeligamål med venstrebeinet.

Sandefjords toppscorer er oppe i åtte fulltreffere i Tippeligaen. Seks av dem er laget med høyre bein, ett med hofta og altså ett med venstre.

I videovinduet over kan du se målkavalkaden alle keepere bør studere før de møter Sandefjord.

Om det er tilfeldig at Tegström nesten alltid scorer med høyre? Selvfølgelig ikke.

- Høyrefoten er den beste. Jeg kan bruke både innsiden og utsiden, derfor kan jeg avslutte med høyre i de fleste situasjoner, poengterer Tegström overfor TV 2 Nettavisen.

Varierer
Studerer du videoen ovenfor, vil du se at Tegström er dyktig til å variere avslutningene. Han bruker både innside, vrist og utside av høyrefoten. Han har i tillegg en forkjærlighet for å «chippe».

Men Andreas Tegström bruker sjelden kraft.

- Han har en veldig fin evne til å holde hodet kaldt i avslutningsøyeblikket. I stedet for å kline til, plasserer han ballen. Og han har et solid repertoar når det gjelder avslutningsteknikk, skryter trener Tor Thodesen.

- Jeg står ofte igjen og terper avslutninger etter treningene. Skal man bli god, må man trene, poengterer Tegström.

Thodesen drar paralleller til en av Norges beste avsluttere gjennom alle tider – en mann som til og med er blitt matchvinner i Champions League-finalen.

Minner om Solskjær
- Jeg får assosiasjoner til Ole Gunnar Solskjær når Andreas gjør det slik han gjorde da han scoret sitt andre mot Stabæk. Han skjærer inn i feltet, lener kroppen litt innover mot venstre og vrir ballen rundt keeper i lengste hjørne, beskriver Sandefjord-treneren.

Han mener dessuten at Tegström har mer enn ett godt bein.

- Han skyter bra med begge. Jeg tror det er litt tilfeldig at han ikke har scoret med venstre tidligere i år. I fjor scoret han sitt vakreste mål med venstre, fastslår Thodensen.

- Jo da, jeg kan score fine mål med venstre. Jeg fikk bra treff mot Follo i fjor, mimrer svensken.

- Hva med hodet?

- Jeg scoret noen med hodet også i fjor. Men denne sesongen har jeg ikke kommet i de posisjonene.

Møtende spiss
Ifølge Tor Thodesen er ikke Tegström spesielt hurtig – selv om han har løpt fra et par midtstoppere hittil i sesongen.

- Andreas var skadet og ikke med på fotocelletesten i vinter, men jeg vil ikke si at han er spesielt hurtig. Det er fysikken som er hans styrke. Når han først får skuldra foran motspilleren, er han vanskelig å stoppe, sier Thodesen.

- Jeg er først og fremst en møtende spiss. Men etter hvert har jeg kanskje blitt en mer løpende spiss. Løp i «djupled» (bakrom, red.anm.) handler ikke bare om hurtighet. Man skal time godt også, poengterer Tegström.

Med sine åtte scoringer ligger Andreas Tegström på tredjeplass på toppscorerlista. Teten deles av Stabæk-duoen Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson som begge har ti fulltreffere.

Annonsebilag