*Nettavisen* Sport.

Alltid seier med Osman-mål

Evertons Leon Osman scoret i sin femte kamp for sesongen, og sikret en uhyre viktig Everton-seier. Som han alltid gjør når han scorer.

26.02.05 21:48

ASTON VILLA – EVERTON 1-3: Leon Osman (23) er i ferd med å bli verdt sin egen vekt i gull for Everton. Midtbanespilleren har funnet nettmaskene ved syv anledninger denne sesongen, i fem forskjellige kamper.

Alle har endt med Everton-seier.

Og: Førstemålet mot Aston Villa var like viktig som det var genialt.

Everton hadde ikke vunnet på bortebane i serien på tre og en halv måned, men viste seg fort som det beste laget på Villa Park. Det var derfor ikke ufortjent da Kevin Kilbane fant en umarkert Lee Carsley utpå Evertons venstreside. Australieren slo et glimrende innlegg på bakerste stolpe og mens to Villa-stoppere sto paralyserte kom Osman stormende og headet upresset inn ledermålet.

Var Villa-forsvaret paralysert ved ledningsmålet, kan man ikke si at Everton-spillerne var mye bedre da andreomgangen startet. Det kunne nærmest synes som om de var mer opptatt å diskutere smaken på pauseteen og -småkakene da Luke Moore kriget seg igjennom og serverte Nolberto Solano, og landslagsspilleren kunne score et enkelt mål fra kort hold.

Mange låvedører
Men gleden var kortvarig, for Everton var innstilt på at denne kampen skulle vinnes. Og nok en gang var det godt med plass utpå sidene i Villa-forsvaret, og Marcus Bent slo et presist innlegg som Tim Cahill enkelt kunne heade i mål.

Føring Everton, og mer skulle det bli. Nevnte Cahill kjørte slalåm mellom Villa-forsvarerne, og med en genial innsidepasning spilte han fri sin midtbanekollega Osman, som fra fem meters hold ikke kunne unngå å score.

Vill jubel i Everton-leieren, og game, set og match. Aston Villa hadde svært lite å bidra med til tross for flere offensive bytter. Riktignok hadde nevnte Solano et knallskudd i treverket like før slutt, men likevel var det nok Everton som var nærmest ytterligere scoringer, spesielt da Cahill kunne heade upresset fra fem meter (lyder det kjent?). Avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

Endelig best i byen?
Seieren var svært viktig for et Everton som kjemper med nebb og klør for å komme med i Mesterligaen kommende sesong. De tok sin første borteseier i ligaen på over tre og en halv måned, og har fått et pusterom på åtte poeng ned til naborival og hovedtrussel Liverpool. Når kan den minste av Merseyside-lagene virkelig begynne å drømme om å være størst i byen når sesongregnskapet gjøres opp.

Endelig!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.