*Nettavisen* Sport.

Almeida berget rosa trøye da brite vant knallhard fjelletappe i Giroen

 

João Almeida har fortsatt den rosa trøya, men bare med 15 sekunders margin etter søndagens fjelletappe. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP/NTB Foto: (NTB scanpix)

Portugiseren João Almeida bet seg fast, tapte ikke mer enn 37 sekunder og beholdt ledelsen i Giro d'Italia med knappe 15 sekunder på søndagens fjelletappe.

Etter en kupert tempoetappe lørdag, gikk rytterne løs på en knallhard fjelletappe fra Base Aera Rivolto til Piancavallo søndag. Ineos-laget gikk i angrep og sikret etappeseieren ved Tao Geoghegan Hart.

Hart hevet fingeren i været da han krysset mållinjen, i det som blir sett på som en hyllest til Nicolas Portal, sportsdirektøren som døde tidligere i år. Seieren er den største i karrieren for britiske Geoghegan Hart.

25-åringen kjørte seg også opp i kampen om sammenlagtplassene med sin sterke etappe. Briten er oppe på fjerdeplass, 2.57 minutter bak Almeida.

Portugiseren Almeida kjempet tappert for å beholde den rosa ledertrøyen, og måtte gjøre jobben alene da de andre favorittene hadde kjørt fra ham. Nederlenderen Wilco Kelderman kuttet avstanden opp til Almeida til 15 sekunder, mens Jai Hindley, som gjorde en sterk innsats, er 2.56 minutter bak på tredjeplass.

Mandag er det hviledag i Giroen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.