RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Almeyda vil speide for norske klubber

Foto: Petter Nord/iBergen.no
Sist oppdatert:
Den tidligere stjernespilleren Matias Almeyda og spilleragent Terje Liverød har hatt samtaler med Lyn og Odd.

Tirsdag formiddag var Almeyda og Liverød på kontoret til sportsdirektør Torgeir Bjarmann i Lyn for å presentere et prosjekt for kartlegging av spillermarkedet i Sør-Amerika, spesielt rettet mot Argentina og Uruguay.

- Det finnes et hav av gode spillere i Argentina, men dette er et område skandinaviske klubber ikke er godt nok orientert i eller har ressurser til å kartlegge, sier Liverød til Nettavisen.

Møter flere klubber
I disse dager reiser Liverød og de gamle storspillerne Mathias Almeyda og Turu Flores på signingsferd til flere klubber i Skandinavia.

- Vi har hatt samtaler med Odd og er nå på veil til Stockholm for å snakke med AIK og Hammarby. Senere skal vi møte FC København, sier Liverød.

Liverød mener spillere fra Argentina og Uruguay passer fint inn i skandinavisk fotball.

- De har god fotballutdannelse, og selv om kulturen er forskjellig fra den skandinaviske, er den ikke så ulik som for eksempel i Afrika og Brasil, understreker Liverød.

Vil bekjempe korrupsjon
Ifølge spilleragenten har Almeyda og Flores de hederligste hensikter med speiderprosjektet.

- De har mast på meg om at vi skal sette dette i system. De ønsker å bruke fotballerfaringene sine til å endre ting de har opplevd som negativt i fotballkarrieren, som uærlighet og korrupsjon. Vi skal selvsagt ha betalt for jobben, men det er ikke det som er drivkraften vår, hevder Liverød.

Målet for trioen er å knytte til seg én eller noen få klubber i Skandinavia som tenner på prosjektet.

- Vi er overbevist om at dette er interessant for tippeligaklubbene fordi det finnes veldig mange gode spillere i Sør-Amerika som de kan gå glipp av fordi de ikke er orientert i markedet, avslutter spilleragenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere