TOKYO (Nettavisen): Alnes leder en liten trenergruppe bestående av Karsten Warholm, Amalie Iuel og Elisabeth Slettum.

Han har vært en svært viktig årsak til Warholms vanvittige fremgang på 400 meter hekk, og det er ikke bare i Norge man har fått øynene opp for 64-åringen.

Warholms supertid tirsdag har fått massiv oppmerksomhet verden over, og det har også Alnes.

Les også: Russernes oppførsel mot Norge vekker reaksjoner

Alnes bekrefter tilbud fra konkurrenter

Under onsdagens pressekonferanse avslører 64-åringen at flere av Warholms konkurrenter har forsøkt å få innpass i treningsgruppen.

- Det har vært noen forespørsler, sier Alnes, som fortsetter.

- Vi har håndplukket folkene, og det er utrolig viktig at arbeidsmiljøet er som det bør være. Man skal glede seg til å dra på jobb. Det er ikke fullt så enkelt at prestasjonene da blir astronomiske, men sjansen er mye større hvis du trives. I det minste er det trivelig, for livet skjer her og nå. Når man sitter i en bygning uten vindu, er det ganske greit at det er hyggelig å være der, sier han.

Les også: Påstand om Warholms gulløp vekker oppsikt. Nå slår Benjamin kraftig tilbake

Warholm: - Dritredd for at han skal trene mine konkurrenter

Avsløringen fikk Warholm til å bryte inn, som innrømmer at hans største frykt er at hans konkurrenter på 400 meter hekk skal få innpass i Alnes' lille treningsgruppe.

- Jeg er jo dritredd for at Leif skal begynne å trene noen av konkurrentene mine. Det er åpenbart at det finnes fysiske talenter som overgår mitt, så hvis de hadde kommet til det regimet her kunne jeg bare lagt opp. Jeg setter pris på at Leif er selektiv når konkurrentene mine spør om innpass, sier han.

Alnes bekrefter igjen lavmælt at det har kommet tilbud fra utenlandske utøvere, uten at han er interessert i å fortelle hvem det dreier seg om.

- Det er ikke noe poeng. Vi er på en dannelsesreise som jeg er utrolig fornøyd med. Jeg er veldig fornøyd med folkene som er her, sier han.