Team FACT er navnet. I hvert fall arbeidstittelen: Fernando Alonso Cycling Team. Etter hvert vil en tittelsponsor utforme lagnavnet til Alonsos lag.

Formel 1-stjernen har som kjent vendt sitt fokus mot sykkelsporten.

Planen er at sykkellaget han er med på å sponse skal se dagens lys i World Touren om to år. Veien fram dit er selvsagt lang, og Alonso har nå sendt sin manager til Dubai for å lokke investeringsvillige sponsorer til prosjektet.

Med sin stjernestatus og bakgrunn fra Formel 1 bør det ikke stå på kontaktene i sponsormarkedet.

Kobles til Contador
Avisen El Mundo skriver ifølge cyclingnews.com at laget opprinnelig skulle ha base i Asturias.

Med det nye Dubai-stuntet spekuleres det nå i at Team FACT i stedet kan driftes derfra. Det vil i så fall gjøre underverker for selvangivelsen.

Spanjolen har nært et årelangt vennskap til Alberto Contador. Derfor dukker Pinto-mannens navn ofte opp på ryktebørsen rundt Alonsos nye lag.

Contador fortalte nylig at han kan tenke seg å sykle for Alonsos lag en gang i fremtiden, men at hans fokus nå er å gjøre det godt for Team Saxo Bank.

At det ligger alvor bak Alonsos planer, bør ingen tvile på. Planene om å kjøpe opp Euskaltel-Euskadis WT-lisens falt i vasken, og baskerne vurderer nå å starte et kontinentallag.

Sagan ledig i 2014
Avisene El Mundo og AS skriver at FACT ble registrert hos UCI tidligere denne uken.

Det er ikke bare Contador som blir koblet til laget. Også Peter Sagan (Cannondale) skal være en aktuell rytter.

Så spørs det om det er noe mer konkret som ligger bak den spekulasjonen enn bare det faktum at den slovakiske sykkelstjernen – som Contador – er ute av kontrakt i 2014-sesongen.

Planen er å lansere laget under neste års Tour de France.