Det profesjonelle sykkellaget i regi av Formel 1-kjøreren Fernando Alonso blir ikke å se på startstreken i sykkelritt før 2015. Kiko Garcia, den fremtidige manageren i laget, avslører at laget satser mot sykkelsportens øverste divisjon.

– Det beste alternativet nå er å gå til UCI, møte presidenten og fortelle han om vårt prosjekt og vår filosofi, uttaler Garcia ifølge Velonation.

Både Euskaltel og Saxo Bank ble nevnt som alternative plattformer for Alonsos lag, men spanjolen ønsker å bygge fra bunnen av for an 2015.

– Så ser vi i om vi kan være et World Tour-lag i 2015, eller bare profesjonelt kontinetallag i 2015 og World Tour-lag i 2016.

UCI-president Brian Cookson ønsker ifølge et UCI-dokument om sykkelsportens fremtid færre lag i det som nå omtales som World Tour, dermed blir det trangere om plassen i sykkelsportens øverste divisjon.

Garcia: – Gode sponsorer, store selskaper
Garcia forteller at flere sponsorer er interessert i prosjektet.

– Det er en del muligheter på nåværende tidspunkt. De er i kontakt med et par meget gode sponsorer, noen store selskaper, men de har ikke bestemt noe enda. De vil utforske alle muligheter, sier Garcia.

Alonso og Garcia trenger penger, ettersom de ikke er interessert i å samarbeide med allerede etablerte lag.

– Alonso er ikke interessert i å være sekundærsponsor, forteller Garcia.

Contador: – Det er en langsiktig mulighet
Alonso har flere venner i sykkelmiljøet, blant dem Alberto Contador og Samuel Sanchez. Contadors kontrakt med Bjarne Riis' lag strekker seg til 2016, men på Saxo Banks pressekonferanse, torsdag, uttrykte spanjolen interesse for kompisens prosjekt.

– Det er sant at det er en langsiktig mulighet, men i dag og de neste to årene har jeg et forhold til Saxo Bank, sa Contador.

Chris Horner, årets vinner av Vuelta a Espana, har uttalt at han ville signert for laget hvis det startet neste sesong.