Gå til sidens hovedinnhold

Alonso vant regnværsløp

Ferrari-kjørerens første seier på åtte måneder.

Sepang (NTB-DPA): Fernando Alonso styrte sin Ferrari inn til seier i Malaysias Grand Prix søndag. Det var den tidligere verdensmesterens første seier på åtte måneder.Alonso, som ble verdensmester i 2005 og 2006, tok sin 28. seier og viste at Ferraris utskjelte 2012-modeller likevel blir å regne med i den nye sesongen.

Ingen holdt Alonso blant favorittene før løpet, men han kom ut av regnkaoset i ledelse og greide å forsvare plasseringen helt til mål ved å presse bilen til det ytterste.

- Dette er en stor overraskelse. Vi var ikke konkurransedyktige i Australia, og vi har ikke vært det her før i dag. Målet vårt har bare vært å score så mange poeng som mulig. Dette er et utrolig utfall, sa Alonso.

Det så ut som sensasjonsmannen Sergio Perez skulle knipe seieren i sin Sauber helt til han feilet i en sving på 50. runde. Mexicaneren måtte nøye seg med 2.-plass og sin første pallplassering.

- Seieren var innen rekkevidde i dag, men jeg er selvsagt fornøyd også med å bli nummer to. Laget har gjort en ufattelig jobb. De kalte meg alltid inn til depot i rett øyeblikk, og bilens fart var fantastisk, sa Perez. (©NTB)

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft