24. oktober presenteres Tour de France i Paris. Det eneste som er offentlig kjent rundt rittet, er at det skal starte med tre etapper på Korsika.

I 2003 feiret Tour de France 100-års jubileum, mens det i år er utgave nummer 100 av verdens største sykkelritt. Derfor går det rykter om en meget spektakulær utgave.

Det er den franske avisen Le Dauphine Libere som omtaler ryktene.

Ryktene sier at rittet vil fortsette med en lagtempo i Nice etter starten på Korsika. Den legendariske, men også populære, stigningen Mount Ventoux skal også være tilbake på programmet.

«Månefjellet», som er særdeles vindutsatt, var sist med i Tour de France i 2009. Juan Manuel Garate vant etappen etter å ha slått Tony Martin i finalen, mens Alberto Contador sto imot angrepene fra brødrene Schleck.

Etappen skal ettersigende komme i starten av rittets tredje uke.

Torsdag 18. juli skal det være klart for en historisk dag. Alpe d'Huez skal forseres to ganger på én dag. Det har aldri skjedd før.

Per dags dato finnes det kun én asfaltert vei opp til skistedet i Alpene. Hver gang fjellet er med i Touren, er det et håpløst kaos etter etappene. Vanligvis er det stillegående kø både etter etappen og dagen etter.

Etter å ha klatret de 21 hårnålsvingene én gang, skal rytterne kjøre ned via Col de Sarenne. Stigningen vil bli asfaltert før Touren. Til slutt topper de hele greia med målgang på toppen av det mest berømte fjellet i Tour de France.

Pierre Rolland vant den forrige etappen til skistedet, i 2011.

Hos climbbybike kan du se profil over stigningen til Col de Sarenne over Alpe d'Huez, mens du kan se et kart hos google over hvordan procycling.no antar runden blir,

På rittets nest siste etappe sies det at det blir en bakketempo til Semnoz.

Rittet avsluttes som vanlig på Champs-Élysées 21. juli.