Gå til sidens hovedinnhold

Alpiness fraktet til sykehus

Dramatisk åpning på alpinsesongen.

Den tidligere verdenscupvinneren Nicole Hosp fikk en svært dramatisk start på årets alpinsesong lørdag, da hun mistet kontrollen i den øverste delen av løypa i østerrikske Sölden.

Fraktet til sykehus
Det er fortsatt uvisst hvor alvorlig kneskaden hun pådro seg er, men den østerrikske jenta ble fraktet til sykehus i helikopter rett etter fallet.

- Jeg falt og slo kneet. Smertene var som om noen hadde stukket meg i ryggen med en kniv, sa alpinesset til pressen før hun ble fraktet av gårde.

I 2006/2007-sesongen vant Hosp verdenscupen totalt. Hun tok også VM-gull i storslalåm under Åre-VM i 2007, og totalt har 25-åringen 11 seirer i verdenscupen. Store deler av forrige sesong ble imidlertid spolert på grunn av en kneskade.

Dårlig norsk dag
For de tre norske jentene i konkurransen ble det heller ingen god dag i Sölden. Det begynner å bli lenge siden Norge hadde en toppalpinist på kvinnesiden, og det ser heller ikke ut til å bli mye å juble for denne sesongen.

Søstrene Lene og Mona Løseth kjørte ned til henholdsvis 40.- og 55.-plass og fikk dermed ikke kjøre andreomgangen. Heller ikke debutant Lotte Smiseth Sejerstad ble noen suksess. Hun måtte til slutt ta til takke med en 58.-plass.

- Det var tøffe forhold og mange harde slag. Jeg ble bare stående uten å kunne angripe, så du kan godt si at jeg rett og slett ikke mestret forholdene, sier Mona Løseth til NTB.

Finsk seier
Finske Tanja Poutiainen knep seieren i årets første storslalåmrenn. Hun vant med knappest mulig margin foran østerrikske Kathrin Zettel.

Italienske Denise Karbon, som ledet etter første omgang, endte på tredjeplass. Hun var 84 hundredeler bak vinneren i mål.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken