*Nettavisen* Sport.

Alpinisten Marcel Hirscher legger opp

 

BEKREFTER AT KARRIEREN ER OVER: Marcel Hirscher har valgt å legge skiene på hylla. Foto: Fabrice Coffrini (AFP)

Marcel Hirscher (30) gir seg som toppalpinist. Det bekreftet alpinlegenden på en pressekonferanse onsdag.

04.09.19 20:30

Det var en dårlig skjult hemmelighet som ble bekreftet på pressekonferansen onsdag kveld: Alpinlegenden Marcel Hirscher gir seg som toppalpinist.

Østerrikeren har de siste årene herjet med alt og alle i alpinbakker verden rundt, og virket til tider uslåelig i de tekniske øvelsene. 30-åringen vant sitt første verdenscuprenn i Val d’Isère i 2009 (storslalåm).

66 enkeltseire senere setter Hirscher punktum.

Kristoffersen-rival

At Hirscher nå velger å legge skiene på hylla betyr at veien, eller bakken om du vil, ligger åpen for vår egen Henrik Kristoffersen til å ta steget opp helt på toppen.

Nordmannen har de siste årene har kjempet en innbitt kamp mot Hirscher, men klarte ofte ikke å tukte østerrikeren.

Hirscher har blant annet vunnet verdenscupen sammenlagt de siste åtte årene, men Kristoffersens argeste konkurrent blir ikke å finne på startstreken når verdenscupen innledes i Sölden i slutten av oktober.

Gullskrift

Hirscher gjorde seg bemerket i bakken da han i 2007 tok gull i storslalåm og sølv i slalåm under junior-VM. Samme år tok han sine første verdenscuppoeng før han etter hvert startet å hevde seg i toppen i verdenscupen.

Resten er et stykke alpinhistorie skrevet med gullskrift.

Østerrikeren, som også kan se tilbake på sju VM-gull og to OL-gull, har også tidligere snakket om å legge skiene på hylla. Blant annet etter 2018-sesongen, som ble kronet med OL-gull i storslalåm.

Han har giftet seg og fått barn, noe han har sagt har endret livet hans på en måte som gjør at innsatsen i alpinbakken ikke lenger er like viktig. Hirscher var imidlertid tydelig motivert forrige sesong. Han vant VM-gull i slalåm, tok ni verdenscupseirer og vant den totale verdenscupen for åttende gang på rad.

Men nå har lysten på å gi seg tatt overhånd.

– Takk Marcel

Avisen Kronen Zeitung, som i forrige uke erfarte at Hirscher ville gi seg, takket da for en unik epoke med uforglemmelige øyeblikk med Hirscher. På forsiden av avisen sto det skrevet «Takk Marcel» med store bokstaver, som en hyllest til mannen som de siste årene har satt den alpinfrelste nasjonen på hodet.

– Dette er selvsagt en veldig vanskelig avgjørelse for Marcel, uansett hva han bestemmer seg for. Profesjonell skikjøring er hans liv og lidenskap, sa Hans Pum, tidligere sportsdirektør for det østerrikske skiforbundet til AFP før nyheten ble bekreftet.

– Han overlot ingenting til tilfeldighetene og gjorde alt med stor lidenskap, sa Pum.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.